©Star Sport
©Star Sport

Petrušev posle Budućnosti: Kada vidim Kampaca kako se baca za loptu, krenem da stiskam po čitavom terenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 22:46

"Vuče nas sve i u napadu i odbrani, što je možda i bitnije za nas", jasan je centar Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde oduvali su Budućnost na startu polufinalne serije u plej-ofu ABA lige sa 93:55. Igrali su crveno-beli u visokom tempu od prvog do poslednjeg trenutka, nisu posustajali nijednog trenutka i Podgoričani nisu mogli da se nose sa paklenim tempom koji je diktirala ekipa Duška Ivanovića.

Izabrane vesti

"Energija je bila na dobrom nivou. Nedostajali su nam navijači u ovolikom broju, koji su nam dali vetar u leđa. Od prvog minuta, uz povremeno neki pad koncentracije, ali energija je to sve nadoknadila i zato je na kraju bila ovolika razlika", rekao je posle susreta Filip Petrušev.

Mladi centar crveno-belih bio je najefikasniji igrač utakmice sa 17 poena, a svi Ivanovićevi izabranici dobili su priliku i upisali su se u listu strelaca. Nisu Zvezdu poremetile nešto veće pauze između mečeva, štaviše...

"Svi više volimo da igramo, navikli smo na ritam od dve utakmice nedeljno, a možda je i dobro da se uželimo mečeva i ko god izađe na teren bude na 100 odsto, što se danas i videlo, pa nam možda i prija. Više volimo da igramo, ali u ovom trenutku smo smireni, znamo koji nam je cilj, idemo utakmicu po utakmicu i ne razmišljamo previše koliko je razmak između mečeva, pet ili devet, koliko god".

Fakundo Kampaco je odigrao još jedan sjajan meč, dominirao terenom i bez prevelikog broja poena (11), razigravao ekipu (šest asistencija), ali izgarao i u odbrani (tri ukradene lopte). I pri višku od 20 i 30 poena, bacao se za svaku loptu kao da je poslednja.

"Kada vidim njega, krenem i ja da stiskam po čitavom terenu i svi krenu da igraju sa mnogo više energije, agresivnije, idu na loptu... Vuče nas sve i u napadu i u odbrani, što je možda i bitnije za nas".

Čini se da je Zvezda večeras ispunila sve zahteve trenera Ivanovića.

"On najviše zamera kada dođe do pada koncentracije i kada nismo dovoljno agresivni i kada grešimo. Ako smo agresivni i koncentrisani, a opet grešimo, to je u redu, košarkaški je, ali to su možda i dve najbitnije stvari", zaključio je Petrušev.



tagovi

KK Crvena zvezdaFilip PetruševFakundo KampacoDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara