Plan priprema reprezentacije: Šest utakmica do Svetskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 17:33

Ognjen Stojaković u stručnom štabu

Ostalo je malo više od mesec dana do premijere sa Kinom, koji vodi Aleksandar Đorđević. Tog 26. avgusta u Manili Srbija će odigrati prvu utakmicu grupne faze na Prvenstvu sveta 2023, a kako bi se što bolje spremila za kasnije okršaje sa Južnim Sudanom i Portorikom, te nadamo se i susrete druge faze, potrebno je da se ekipa uigra.

Najbolje kroz kontrolne utakmice. A biće ih ovog leta. Najpre sa BiH i Poljskom u Beogradu, te u Podgorici sa Crnom Gorom. Zatim 16. avgusta u Areni protiv Portorika, kao i dve u Kini, u Šenženu.

Izabrane vesti

Problem mi je malo dana, ali to je problem svakog trenera. Zato idemo u Staru Pazovu, da budemo sami, da radimo i spremamo se. Ništa ne krijemo, hoćemo da budemo sami, cilj je da ne igramo košarku, nego da treniramo tokom priprema. Ako nas malo i povrede zaobiđu...“, poželeo je selektor Svetislav Pešić koji je u obavezi da završni spisak na kome će biti 12 imena preda u sedište FIBA do 24. avgusta, do 20.30.

Stručni štab reprezentacije je korigivan.

Ima dopuna u trenerskom i kondicionom delu, sve radimo da servisiramo igrače na najbolji način. Dosad je saradnja bila odlična, nadam se da će se nastaviti. Ognjen Stojaković (trener u Denveru) je prihvatio poziv, sjajan čovek i stručnjak, biće od velike koristi... Sve je urađeno po planu“, dodao je Pešić tokom obraćanja javnosti kad je napomenuo da je osnovni cilj na Svetskom prvenstvu plasman na Olimpijske igre.

Predsednik KSS, Predrag Danilović je saglasan po pitanju očekivanja.

Ista su kao kod selektora. Bilo bi bezveze da nije isto. Očekivao sam da će Jokić da igra, kao i svi ostali igrači... Svako bi bio lud da ne priželjkuje medalju, želimo je i mi, ali imali smo jače sastave, pa nismo uspevali. Videćemo šta će biti sa ovim. Prvo da svi budemo zdravi, pa sve ostalo“, poželeo je Danilović.


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara