Aleksej Pokuševski (AFP)
Aleksej Pokuševski (AFP)

Pokuševski i Smailagić odbili reprezentaciju, poznat spisak za Atinu

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.06.21. | 14:06

Kokoškov potvrdio izostanke i ko sve trenutno nedostaje

Pored Nikole Jokića, još dvojica srpski košarkaša iz NBA lige su odlučili da se ovog leta zahvale na pozivu selektoru Igoru Kokoškovu.

Poziv na predolimpijski kvalifikacioni turnir i eventualno učešće na Igrama u Tokiju su odbile i mlade snage Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić.

Izabrane vesti

„Pokuševski je odlučio da se posveti svojoj fizičkoj pripremi za narednu sezonu. Poštujem njegovu odluku, ali svojim talentom bi mogao mnogo da nauči u reprezentaciji. Smailagić je doneo odluku takođe da se sprema za sledeću sezonu. Želim im sve najbolje“, poručio je srpski selektor.

Kokoškov je saopštio i na koje sve igrače računa za prijateljski turnir Akropolis kup koji se igra od 18. do 20. juna u Atini.

Na spisku Kokoškova za gostovanje u Grčkoj su: Boban Marjanović, Nemanja Bjelica, Stefan Jović, Dejan Davidovac, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Filip Petrušev, Dalibor Ilić i Dragan Milosavljević.

Na spisku nema povređenih Raduljice, Nedovića, Gudurića i Jaramaza, zatim Micića, Lučića i Kalinića koji su dobili odmor, Bogdanovića koji igra plej-of u NBA... U dogovoru sa Milošem Teodosićem, odlučeno je da kapiten propusti Akropolis kup u Atini kako bi se odmorio i da se odmah posle toga priključi saigračima za predolimpijski kvalifikacioni tunir u Beogradu.

Pogledajte novu epizodu podkasta Euroforija u kojoj su gostovali Strahinja Pavlović i Darko Brašanac...



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeAlen SmailagićAleksej PokuševskiIgor Kokoškov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara