Jonas Jerebko (©fiba.basketball)
Jonas Jerebko (©fiba.basketball)

Posledice Jerebkovog potpisa sa CSKA: Ostao bez sponzorskog ugovora, stigle i reakcije iz Švedske

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.22. | 16:33

"Jasno je da je trenutak iznenađujuć, u najmanju ruku. Moram da popričam sa Jonasom kako bih znao kakva su mu razmišljanja", rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza Švedske Fredrik Julamo

Ruski klubovi su suspendovani iz evropskih takmičenja, stranci su ih mahom napustili, ali je CSKA uspeo da angažuje jedno pojačanje i to sa NBA pedigreom. Ugovor sa Moskovljanima je do kraja sezone potpisao košarkaša sa decenijskim iskustvom iz najjače lige sveta - švedski reprezentativac Jonas Jerebko. Odluka da se preseli u Rusiju iznenadila je ljude iz Košarkaškog saveza njegove domovine, a zbog ovog poteza je ostao i bez sponzorstva.

Proveo je Jerebko godinu dana bez kluba, od kako je napustio Himki krajem minule sezone. Klub iz Podmoskovlja je doživeo ekonomski krah i rastao se sa kompletnim timom, a još duguje novac pojedinim igračima, pa tako i 35-godišnjem Šveđaninu. Iskusni krilni košarkaš je održavao formu, igrao u dresu reprezentacije tokom FIBA prozora i to naplatio potpisivanjem saradnje sa Armejcima.

Izabrane vesti

"Čast je potpisati za klub sa takvom istorijom. Čekao sam na priliku da ponovo zaigram košarku i zaista sam uzbuđen što ću se priključiti timu", rekao je Jonas Jerebko.

Prema informacijama švedskih medija, i pre nego što je stavio paraf, naišao je na probleme.

Sponzorski ugovori koji je imao sa kompanijom "Vitamin Well" kao zaštitno lice energetskog pića "Nocco" je prekinut kada je bivši igrač Detroita, Bostona, Jute i Golden Stejta odlučio da karijeru nastavi u glavnom gradu Rusije. Do raskida je došlo još kada je pomenuta kompanija saznala da je Jerebko na pragu prelaska u CSKA.

"Još u ponedeljak smo odlučili da prekinemo saradnju zbog njegove odluke da igra u Rusiji", izjavila je Džesika Linder, brend menadžer iza "Nocco" proizvoda.

Odluku da karijeru nastavi u teritorijalno najvećoj zemlji sveta koja je pod sanckijama zbog invazije na Ukrajinu izazvala je i reakcije KS Švedske, u čije ime se oglasio generalni sekretar Fredrik Julamo.

"Jasno je da je trenutak iznenađujuć, u najmanju ruku. Moram da popričam sa Jonasom kako bih znao kakva su mu razmišljanja. Jasno je kakav je naš stav. Pokrenuli smo fond, osudili rusku invaziju i podržali odluku FIBA. Nemamo ipak nikakve veze sa ugovorima koje naši igrači potpisuju. Moraćemo da porazgovaramo kako bi videli šta sve ovo znači za Jonasa i našu zajedničku budućnost", rekao je Julamo za Aftonbladet.

Dobra vest za Jerebka je što prelazak u CSKA neće uticati na njegovu karijeru u državnom timu. Dobio je zeleno svetlo da brani boje Švedske narednog leta protiv Slovenije i Finske u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo.


tagovi

KK CSKA MoskvaJonas Jerebko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara