Reprezentativci Senegala (AFP)
Reprezentativci Senegala (AFP)

Problemi pred put u Beograd: Četvorica Senegalaca pozitivni, čeka se uputstvo FIBA

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.06.21. | 11:09

"Obavestili smo nadležne kako bismo se dogovorili o koracima koji će se preduzeti u vezi sa našim učešćem na turniru u Beogradu"

Sve je teklo manje-više po planu na pripremama reprezentacije Senegala koja će igrati u Beogradu na kvalifikacionom turniru za Tokio, a onda su, pred generalnu probu sa Nemačkom u Hajdelbergu stigli reuzultati testova na korona virus. Pokazali su da su četiri osobe u delegaciji Senegala pozitivne, zbog čega je duel otkazan.

Izabrane vesti

"PCR testovi odrađeni u Hajdelbergu u Nemačkoj, otkrili su četiri pozitivna slučaja kovida među članovima delegacije nacionalnog muškog košarkaškog tima Senegala. Obavestili smo FIBA o ovoj situaciji i čekamo njihovu reakciju kako bismo odredili korake koji će se preduzeti u vezi sa učešćem Senegala na turniru u Beogradu", navodi se u saopštenju Košarkaške federacije Senegala.

Takođe je saopšteno da će biti sprovedeni novi testovi kako bi se potvrdili ili porekli slučajevi proglašeni pozitivnim.

"Osobe koje imaju pozitivan rezultat u odličnoj su formi i ne pokazuju simptome: Blagovremeno ćemo javnost obaveštavati o novim informacijama"

Prema ranije predviđenom planu Seneglaci, kao i ostali učesnici turnira u Beogradu trebalo bi danas da uđu u "balon"...

Senegal će igrati u grupi B kvalifikacija u Beogradu sa Portorikom i Italijom, a Srbija u grupi A protiv Dominikanske Republike i Filipina u grupi A.


tagovi

reprezentacija SenegalaSenegaltokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara