Detalj sa utakmice između Crvene zvezde i Monaka (©MN Press)
Detalj sa utakmice između Crvene zvezde i Monaka (©MN Press)

Promenjen termin utakmice Monako - Crvena zvezda

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.10.22. | 10:42

Vlada Monaka zatražila od Evrolige da pomeri duel između ekipa Saše Obradovića i Vladimira Jovanovića

Kada je objavljen raspored Evrolige za sezonu 2022/23, došlo se do zaključka da će košarkaši i fudbaleri Crvene zvezde gostovati u Monaku 3. novembra i da su im utakmice zakazane u razmaku od samo 15 minuta. Fudbaleri su još ranije rezervisali termin od 18.45 u okviru grupne faze Lige Evrope, dok je košarkaši trebalo da istrče na parket od 19.00. Ipak, na zahtev Vlade Monaka došlo je do pomeranja. Šampion ABA lige će ekipi Saše Obradovića izaći na megdan dan kasnije.

Iz Monaka su od Evrolige zatražili pomeranje susreta jer očekuju veliki broj navijača na oba duela. Pritom se i Gaston Medesin dvorana nalazi u sklopu stadiona i sportskog kompleksa Luj drugi, pa je jasno da bi bilo prilično komplikovano organizovati oba duela istog dana. Tako je došlo do pomeranja, što je i zvanično povrđeno u rasporedu Evrolige - košarkaši Zvezde u šestom kolu Evrolige gostuju Monaku u petak, 4. novembra od 21.00.

Izabrane vesti

Navijači Crvene zvezde će tako sa punom pažnjom moći da se posvete utakmici poslednjeg kola grupne faze između izabranika Miloša Milojevića i Filipa Klemona. Potencijalno i odlučujućoj za sudbine oba tima na evrosceni u tekućoj sezoni.

Vladimir Jovanović će dan kasnije izvesti svoje pulene na parket Gaston Medesin dvorane, gde će ukrstiti koplja sa Obradovićevom četom koja je ove sezone ozbiljno podigla lestvicu i demonstrirala moć već na startu elitnog takmičenja pobedom u Bolonji (83:66), pa crveno-bela publika neće morati da bira.

Na kraju je napravljen kompromis za dobrobit svih strana. Ljubitelji fudbala i košarke u Monaku će umesto jedne, imati dve spektakularne sportske večeri u svom komšiluku, dok će pristalice crveno-belih boja moći mirno da isprate svoje ljubimce na međunarodnoj sceni. Organizacija utakmica će biti jednostavnija, TV prenosi se neće preklapati.

CRVENO-BELA UVERTIRA U PRVI VIKEND NOVEMBRA

Četvrtak (03. novembar)

18.45: FK Monako - FK Crvena zvezda

Petak (04. novembar)

21.00: KK Monako - KK Crvena zvezda


tagovi

KK Crvena zvezdaFK Crvena zvezdaEvroligaKK MonakoMonako

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara