Novi ugovor za Lorenza Brauna (©Maccabi Tel Aviv/Twitter)
Novi ugovor za Lorenza Brauna (©Maccabi Tel Aviv/Twitter)

Propao Realov plan, Lorenzo Braun ostaje u Tel Avivu za 1.500.000 evra po sezoni

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.02.23. | 14:20

Do 2026. godine

Prvo Roman Sorkin, a danas još veći posao Makabija. Ponos Izraela je objavio da je produžio ugovor sa nekadašnjim bekom Crvene zvezde Lorenzom Braunom i tako sprečio mogućnost da Amerikanac sa španskim pasošem završi u Madridu.

Real je Brauna hteo nakon što je Fakundo Kampaco jesenas potpisao za Crvenu zvezdu, ali je ta opcija propala pošto ga je Makabi ubedio da ostane u Tel Avivu do 2026. godine. Po novom trogodišnjem ugovoru Braun će imati platu od 1.500.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

I što je za Makabi jednako bitno – u novom ugovoru neće biti izlazne klauzule pre 2025. godine. Tek tada Braun će dobiti opciju da napusti Izrael.

Braun je ove sezone na 20 utakmica u Evroligi u proseku beležio 16,6 poena uz 3,2 skoka i šest asistencija po utakmici pa klupska uprava nije mnogo razmišljala kad je trebalo da se otvori, a potpis novog ugovora razveselio je ceo tim.

Prema navodima iz Izraela, Makabijev plan je da pokuša da sačuva kostur ekipe i za naredne sezone. Sorkin je već potpisao na dve godine uz platu od 750.000 evra po sezoni, a produžetak saradnje na isti period nudi se i Vejdu Boldvinu.

U klubu ostaju i Džoš Nibo i Rafi Menko, a Makabi će iskoristiti i opcije da zadrži Bonzija Kolsona i Džarela Martina. Spekuliše se da će se novi ugovor ponuditi i Džejlenu Adamsu, dok situacija nije najjasnija kad je u pitanju Daren Hilijard.

Povređeni Ostin Holins verovatno će ostati bez posla u Tel Avivu, a sportski sektor tek treba da vidi šta će sa Aleksom PojtresomSulejman Brajmo svakako ide.

Što se tiče domaćih igrača, Manko i Sorkin ostaju, to smo već rekli, a Makabi se trudi da zadrži i Džona Dibartolomeua, kome ugovor ističe na kraju sezone. Isti je slučaj i sa Jiftahom Zivom, koji ima ponude iz Evrope, te Džejkom Koenom. Gaj Pnini je na klackalici, moguće je i da se penzioniše na leto.



tagovi

KK Makabi Tel AvivLorenzo Braun

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara