Nikola Mirotić (©Starsport)
Nikola Mirotić (©Starsport)

Prva tema pred Barsinu meč loptu za titulu – gde će Mirotić? Pominje se 2.700.000 evra, Zvezda, pa i Partizan?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.06.23. | 14:14

Ali i Olimpija, Monako, Olimpijakos, Panatinaikos...

Barselona ima vođstvo od 2-0 i prvu meč loptu protiv madridskog, ali umesto da se piše o može biti odlučujućoj utakmici finalne serije ACB lige cela Evropa danas debatuje samo o jednoj stvari: gde će Nikola Mirotića?

Poznato je da zbog kresanja budžeta katalonski gigant nema sredstava da ga zadrži zbog čega je Crnogorcu sa španskim pasošem već saopšteno da će na leto biti slobodan igrač, pa ne treba nikoga da čudi što se pola Evrope javilo sa interesovanjem da preuzme ugovor do sada najskupljeg košarkaša Evrolige.

Izabrane vesti

E sad, gde će Mirotić? Tu već ulazimo u minsko polje internet spekulacija, jer se uveliko priča o ponudama koje su navodno već na stolu 32-godišnjeg asa.

Nama u Srbiji svakako je najzanimljivija spekulacija grčkog portala Sport24 da su mu Crvena zvezda i Olimpija Milano već dostavili ponude sa platom od 2.700.000 evra godišnje što je glasina koja već neko vreme kruži po društvenim mrežama, ali kod onih manje poznatih “influensera“.

(Nikola Mirotić ubacuje više od 14,5 poena - kvota 1,85)

Međutim, ugledni Eurohoops se onda javio sa informacijom da ako je kontakata i bilo beogradski crveno-beli sigurno nisu još dostavili zvaničnu ponudu, pošto zvanično još čekaju da im se potvrdi mesto u Evroligi i za narednu sezonu.

Da sve bude zanimljivije, Eurohoops je u jednačinu ubacio i Partizan Mozzart Bet, koji je navodno takođe zainteresovan za usluge 208 centimetara visokog igrača.

S druge strane, Eurohoops je dobio potvrdu da postoje kontakti Mirotićevih zastupnika sa milanskom Olimpijom, ali i Monakom, dok je ostavio vrata otvorenim i za moguću ponudu Olimpijakosa, posebno ako Saša Vezenkov ode u NBA, te Panatinaikosa, koji će naredne sezone imati jedan od bogatijih budžeta u Evropi pa se poslednjih nedelja dovodi u vezu sa manje-više svim bitnijim igračima beogradskih večitih rivala.

Gde je istina? Teško je reći. Srpski klubovi su po pravilu zatvoreni kada su transferi u pitanju što ostavlja prostor za razne spekulacije. Sigurno je samo da, iako nema sumnje da Mirotić na drugim mestima može da dobije više para, njega sa Srbijom vežu posebne veze. I sasvim je logično da neko proba da ga dovede u Beograd.

Koliko je to realno? Pa, nije zvučalo realno ni da će Zvezda uspeti da dovede Kampaca, niti da će Partizan Mozzart Bet prošlog leta privući Kevina Pantera i Zeka Ledeja...

A, da li će Barsa da osvoji titulu? Koga sad to zanima...


tagovi

Nikola MirotićKK BarselonaKK PartizanKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara