Dejan Radonjić (©MN Press)
Dejan Radonjić (©MN Press)

Radonjić o Budućnosti: Ivanović najbolji plej ABA lige, Kobs starosedelac, Nikolić, Edžam, Rid, Apić, Mitrović...

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.03.21. | 19:42

"Ekipa Budućnosti ima pobedu u Beogradu kao veliki zalog, igraju konstantno u ABA ligi, a jako im je značajno i učešće u Evrokupu gde imaju izuzetnu priliku da se domognu i završnice tog takmičenja", kaže trofejni stručnjak

Posle brejka u Atini kojim je napumpano samopouzdanje, ekspedicija Crvene zvezde je već u subotu nešto posle 14 časova bila u Podgorici, gde je u nedelju od 20 časova očekuje najvažnije gostovanje u ligaškom delu regionalnog takmičenja i derbi protiv Budućnosti.

Nedelja, 20.00: (2,55) Budućnost (14,5) Crvena zvezda (1,60)

Izabrane vesti

Nemaju crveno-beli mnogo vremena za odmor, pogotovo je opterećenje veliko jer će ovo biti četvrta utakmica u rasponu od sedam dana, ali za Dejana Radonjića i njegove igrače brejk u Morači značiće na rezultatskom planu mnogo više od svih uspeha u ovom mini-ciklusu... Svestan je toga i trofejni stručnjak Zvezde, a pogotovo toga kakav rival će se naći na drugoj strani parketa.

"Igraćemo u Podgorici četvrti meč za samo sedam dana. Sada nas očekuje Budućnost, ekipa koja je dobro formirana od domaćih igrača koji su tu u kontinuitetu, imaju i kvalitet i iskustvo igranja evroligaških utakmica. To je tim koji predvodi Nikola Ivanović koji je možda i najbolji plej ABA lige, Džastin Kobs je već starosedelac. Melvin Edžam je pokazao izuzetno visok kvalitet tokom ove sezone, Vili Rid je doneo ogromnu čvrstinu u reketu i balans između spoljne i unitrašnje igre. Nikako ne smeju da se zaborave Danilo Nikolić koji na poziciji četiri donosi dodatni kvalitet i taktičke mogućnosti za svoj tim, pa naravno i Apić i Luka Mitrović", rekao je Radonjić i nastavio analizu:

"Zbog svega navedenog, svesni smo da nas očekuje težak meč, ali prvo vodeći računa o tome da se odmorimo koliko je to moguće od utakmice u Atini, vidimo u kom sastavu ćemo nastupiti i konačno pripremimo meč u Morači".

----------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

----------------------

Budućnost je slavila u prvom međusobnom okršaju, pa bi tako novi trijumf Plavima doneo prednost na čelu tabele, dok bi Zvezdi brejk u Podgorici skoro pa obezbedio prvo mesto...

"Ekipa Budućnosti ima pobedu u Beogradu kao veliki zalog, igraju konstantno u ABA ligi, a jako im je značajno i učešće u Evrokupu gde imaju izuzetnu priliku da se domognu i završnice tog takmičenja. Dobro balansirana ekipa sa velikim iskustvom domaćih igrača i dodatno ojačana kvalitetnim strancima".

Jedan od igrača koji su odigrali najveći broj mečeva protiv ekipe Budućnosti je kapiten Branko Lazić koji se vraća u sastav nakon dva meča suspenzije. 

"Dobro poznajemo ekipu Budućnosti, i upravo zbog toga znamo da nas čeka teška i zahtevna utakmica. Nećemo imati baš previše vremena da se odmorimo za ovaj meč, ali ćemo dati sve da se pripremimo najbolje što možemo. Očekuje nas dobra, uigrana i iskusna ekipa, koja igra odlično ove sezone, uostalom to pokazuju i rezultati u oba takmičenja. Imaju dugačku klupu, dobar balans spoljnih i igrača u reketu, domaći su jako dugo zajedno i sve to je dobro uklopljeno sa Edžamom, Ridom, Apićem, Mitrovićem, Dela Valeom… Na nama je da odigramo najbolje što možemo počev od naše odbrane", izjavio je Lazić.



tagovi

KK Crvena zvezdaBudućnost PodgoricaJadranska ligaDejan RadonjićBranko Lazić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara