Dejan Radonjić (©ABA League/Dragana Stjepanovic)
Dejan Radonjić (©ABA League/Dragana Stjepanovic)

Radonjić: Pred Zvezdom najteže polufinale poslednjih godina, nećemo biti na zadovoljavajućem nivou

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.04.22. | 15:56

"Vrlo specifično, atipično, posle 62 meča u sezoni, što je prilično ozbiljan broj, ulazimo u fazu gde još nemam ugovorenu utakmicu, da pokušamo da simuliramo neke stvari. Dobra stvar je što ćemo oporaviti neke igrače. Dobrić je u Čačku zaradio povredu, iz tog aspekta je pozitivno, ali ima mnogo stvari koje nas navode na drugačije razmišljanje i visok stepen opreznosti", rekao je trener Crvene zvezde posle trijumfa nad Igokeom

Košarkaši Crvene zvezde su pobedom stavili tačku na ligaški deo sezone u ABA ligi i po osmi put zagospodarili tabelom. Srušili su Igokeu (85:66) i sa vrha idu u najbitnije borbe u sezoni. Ipak, sledi im pauza od gotovo mesec dana. Još nije sigurno ni kada će igrati polufinale plej-ofa, ali ni ko će im biti protivnik. Zbog toga Dejan Radonjić napominje da je pred njegovom ekipom izuzetno težak zadatak.

Istakao je da je zadovoljan izdanjem protiv Igosa, ali je veoma oprezan pred dugu pauzu koja sledi.

Izabrane vesti

"S ozbirom na ukupnu situaciju i sve ono što smo tokom godine prošli, rekao bih da smo odigrali solidan meč. Bili smo dobro skoncentrisani, bilo je pojedinih intervala iznad očekivanja s ozbirom na trenutak u kojem se nalazimo. Preostaje nam da se okrenemo periodu koji je ispred nas. Vrlo specifično, atipično, posle 62 meča u sezoni, što je prilično ozbiljan broj, ulazimo u fazu gde još nemam ugovorenu utakmicu, da pokušamo da simuliramo neke stvari. Dobra stvar je što ćemo oporaviti neke igrače. Dobrić je u Čačku zaradio povredu, iz tog aspekta je pozitivno, ali ima mnogo stvari koje nas navode na drugačije razmišljanje i visok stepen opreznosti”, rekao je Radonjić.

Kako tvrdi, Zvezda neće biti na zadovoljavajućem nivou na startu borbe za finale. Protivnik bi ponovo mogla da bude Igokea, koja se u preliminarnoj rundi plej-ofa (dve pobede) sudara sa Cedevitom Olimpijom.

"Posle 62 meča ulazimo u fazu u kojoj moramo da uradimo najbolje što možeo i svesni da nećemo biti na zadovoljavajućem nivou. Ovo je period totalno kontra od svega i treba samo da pokušamo da uradimo najbolje što možemo da budemo u najboljem mogućem stanju. Verovatno pred Zvezdom najteže polufinale poslednjih godina, jer nikada nismo bili u takvoj situaciji. Ne znam ni kada je tačan datum, videćemo šta će se dešavati ovih dvadesetak dana. Opreznost se povećava, mobilizacija mora da bude maksimalna, da uradimo najviše što možemo, da budemo svesni da nećemo biti dobri i da tako uđemo u seriju i vidimo šta može da se napravi".

Pokušaće crveno-beli da zakažu kontrolne utakmice.

"S ozbirom na dužinu pauze, ne znamo tačno ni koliko je, sigurno da je neophodno da imamo neku utakmicu. Adrenalin, priprema i pristup neće biti kao do sada, ali su nam ti mečevi neophodni".

Polufinale sa Igokeom ili Cedevitom Olimpijom zakazano je za 18. maj, ali postoji mogućnost pomeranja u zavisnosti od drugih rezultata, ali i takmičenja.

"U polufinalu nas čeka ekipa koja će biti u takmičarskom ritmu. Da ne pričam o formi. To bi bilo iluzorno. Datum polufinala zavisi od Evrokupa, pa od preliminarne faze plej-ofa. Može da se desi da saznamo na 10 dana do utakmice".

Susret sa ekipom Dragana Bajića propustio je Ognjen Dobrić. On je u civilu sedeo kraj klupe, a društvo su mu pravili Branko Lazić i Majk Cirbes, kojih odavno nema na parketu.

"Reč je o lakšoj povredi, ali imali smo toliko situacija da na kraju odsustvuju daleko duže od očekivanog. Treba biti oprezan. Adaptirali smo se, stvari su se menjale u hodu. Nadam se da ćemo ih imati što pre u nekom dobrom fizičkom stanju, pre Lazića nego Cirbesa. Nadam se i Dobriću za nekoliko dana. Za njega je bilo prvog avgusta da će trenirati od petog, pa nije uradio nijedan trening na pripremama".

Plan za predstojeći period je skrojen.

"Pokušaćemo da napravimo modifikacije koje budu bile potrebne. Ostaje da se vidi da li možemo da nađemo kontronle mečeve i u odnosu na to dodatno se podignemo i da uradimo sve što možemo da što spremniji dođemo do tih mečeva. Plan je tu, krenuli smo već da ga sprovodimo", zaključio je Dejan Radonjić konferenciju za medije.


tagovi

KK Crvena zvezdaDejan RadonjićOgnjen Dobrić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara