Jabusele (© Star sport)
Jabusele (© Star sport)

Real Madrid ipak nije kaznio Jabuselea: Izgleda da ne šteti imidžu kluba!

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.23. | 12:18

Francuz u sastavu za meč sa Saragosom

Važi Real za kraljevski klub, samo izgleda da mu maniri nisu baš kao da je na dvoru. Nagovešteno je da će Madriđani sprovesti istragu protiv Geršona Jabuselea i kazniti Francuza, nezavisno od čelnika Evrolige, zbog divljačkog ponašanja u završnici druge utakmice četvrtfinalne serije sa Partizanom, a ispostavilo se da su rukovodioci španskog giganta oprostili snažnom centru za onaj potez tokom tuče, kad je demonstrirao višak borilačkog umeća, a manjak poštovanja prema rivalu, oborivši s leđa Dantea Egzuma.

Dva dana je trajala dilema kako će se Real poenti prema Jabuseleu, da bi pred meč sa Saragosom, u okviru 30. kola ACB lige, objavljeno kako je Geršon u sastavu i da će pomoći ekipi trenera Ćus Matea da pobedom najavi dolazak u Beograd. Kad se dogodio incident u četvrtak veče Marka se pozvala na izvore u klubu, pisala da Madriđani planiraju da sankcionišu igrača, jer je „narušio imidž“ kluba, da bi posle toga usledilo njegovo izvinjenje i prisustvo u ekipi u nedeljnom matineu, kao da se ništa nije desilo.

Izabrane vesti

Vest o učešću Jabuselea na meču sa Saragosom nije objavio Real, već ACB liga. Zvaničnici takmičenja su ujedno potvrdili da Ćus Mateo može da računa na Serhija Rodrigesa i Vensana Poarijea, međutim, nema Fabijena Kozera i Marija Hezonje.

Kako god da se okonča duel sa Saragosom, izvesno je da Jabusele neće dođi u Beograd, na treći utakmicu sa Partizanom, jer ga je Evroliga kaznila zabranom igranja u narednih pet mečeva. U Areni u utorak veče neće biti ni Gabrijela Deka, sankcionisanog jednom utakmicom.

S druge strane, crno-belima nedostaju Kevin Panter i Matijas Lesor, možda i Dante Egzum, zavisno od procene lekarskog tima da li će se Australijanac oporaviti od povrede nastale baš posle nasilnog zahvata Geršona Jabuselea.

Ono što bi dodatno moglo da zabrine crno-bele je činjenica da se Edi Tavares normalno zagrevao pred ovaj duel (početak u 12.30), ali neće dobiti minute kako bi se zagrejao pred put u Srbiju. Stručni štab Reala je procenio da prvi centar ekipe, nije dovoljno spreman, ne nalazi se ni u protokolu meča i ostaje pitanje da li će biti na raspolaganju za duel u Beogradu.



tagovi

Geršon JabuseleKK Real MadridEvroligaPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara