Uroš Trifunović (ABA liga / KK Partizan)
Uroš Trifunović (ABA liga / KK Partizan)

Regionalni klasik, Cibona - Partizan: Na vrhu može biti samo jedan

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.10.21. | 08:30

Dva neporažena tima u ABA ligi igraju večeras od 19 časova

Odličan start Cibone i Partizana u ABA ligi u kojoj oba tima imaju po tri pobede pred današnji derbi četvrtog kola (19 časova) asocirao je uspomene iz prethodnih epizoda podugačkog serijala međusobnih mečeva na kojima je odavno nalepljena etika regionalnog klasika.

Stariji će se setiti okršaja Vukova i crno-belih u Staroj Jugoslaviji od kojih su pojedini znali da odlučuju ko će biti bliži nacionalnoj tituli. Nešto mlađi sećaju se njhovih susreta i u Evroligi, a i dalje se "premotava" šut Dušana Kecmana iz najneverovatnijeg finiša u istorji duela dva tima... Ipak, to je neka istorija. Dalja. Bliža je ona s početka teksta - obe ekipe ne znaju za poraz u regionu, što obećava da bi današnji meč mogao da bude daleko neizvesniji nego neki iz prethodnih sezona u kojima su oba tima više lutala regionom nego što su bila uspešna u želji da osvoje pehar.

Izabrane vesti

Sada je situacija sasvim drugačija. Doduše u Ciboni koja je ovog leta podmladila sastav ne idu toliko daleko u obećanjima da su već spremni za napad na konačni vrh. Ali, trener Vlada Jovanović je pokazao da zna kako da postavi čvrste osnove posle kojih je naravno neophpodna nadgradnja. Nije se trudio samo da kvalitativno popuni tim, nego i da i igrači budu međusobno kompatibilni, spremni da se žrtvuju jedan za drugog, što su i demonsreirali na prva tri susreta. Ako ne ide Nejtanu Reversu, trenutno statistički prvom igraču lige (indeks korisnosti 25,33), tu je Roko Prkačin. Ako pak stane jedan od najvećih talenata u regionu, uskače Amar Gegić, pa Lovro Gnjidić ... I tako praktično do poslednjeg mesta na igračkom delu klupe...

"Sigurno da je Partizan veliki protivnik i da će ovo biti dobra utakmica. Jedine smo neporažene ekipe u dosadašnjem delu što utakmici dodaje posebnu draž. Svesni smo njihovog kvaliteta i snage, znamo da su ekipa koja je selektirana za najviše ciljeve. Radili smo kao i do sada maksimalno koliko znamo. Možemo da odigramo hrabro i jako, da pokažemo sav talenat i kvalitet koji posedujemo. Nadamo se da ćemo posle utakmice biti zadovoljni", najavljuje veliku borbu trener Vukova Jovanović.

A da će Partizan koji nesumnjivo stremi povratku na jadranski vrh posle devet godina, biti uvek spreman za borbu trener Partizana Željko Obradović pričao je u više navrata, ne samo kada je u pitanju višedecenijski rival, protiv koga je najtrofejniji evropski stručnjak imao prilike da igra i to u crno-belom dresu u drugoj polovini 80-ih.

"U tri kola smo neporaženi i Cibona i mi. Ono što smo imali priliku da vidimo i tokom pripremnog turnira u Opatiji, na utakmici protiv njih, jeste da su veoma mlada ekipa koja igra agresivnu košarku i koja je u prva tri kola pokazala kvalitet koji ima. Probaćemo da odigramo najbolje što možemo imajući u vidu i taj pripremni meč. Vidi se da imaju izuzetno dobru hemiju u timu, da u svakom trenutku znaju šta hoće. Naravno, to je zasluga i njihovog trenera i svih tih mladih igrača koji igraju sa velikom željom. Na nama je da odigramo najbolju moguću utakmicu", poručio je Obradović koji će u Zagrebu imati na raspolaganju kompletan igrački kadar u kome su poenterski iskakali najviše Kevin Panter (11 poena), Alen Smailagić (10,67 poena) i Zek Ledej (10,33 poena).

Ali, rezultat ne bi bio takav kakav jeste da ceo tim nije radio za pobedu...

ABA LIGA - 4. KOLO

Petak

19.00: (4,40) Cibona (17,00) Partizan (1,25)

Subota

19.00: Budućnost - Igokea

Nedelja

12.00: Split - Studentski centar

17.00: Krka - Zadar

18.00: Borac - Mega

19.00: FMP - Mornar

21.00: Crvena zvezda - Olimpija Cedevita




tagovi

CibonaKK PartizanJadranska ligaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara