Rudi Fernandez (©Starsport)
Rudi Fernandez (©Starsport)

Rudi: Jaki smo, ali bila bi greška da unapred upišemo pobedu - moramo da sprečimo Pantera da razigrava

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.05.23. | 15:08

"Pred nama je finale, ali uz šestog igrača sa tribina idemo po trijumf", dodaje iskusni Španac

Četiri epske utakmice se brišu, sve staje u 40 minuta. Partizan Mozzart Bet u sredu od 21.00 gostuje Real Madridu u utakmici sezone. Pobeda znači plasman na Fajnal for, 18. za Željka Obradovića u karijeri.

Tokom prve četiri utakmice je bilo svega. Od koša Kevina Pantera u prvoj utakmici za pobedu, tuče u drugoj, suspenzija povreda, preokreta... Crno-beli su se iz Madrida vratili sa dve meč lopte, ali - Real je Real. Kraljevski klub je pokazao da je neuništiv, dobio je dva meča u Štark Areni u 48 sati i vratio seriju u Vizink centar. Sada su šanse 50-50.

Izabrane vesti

"Vraćamo se kući posle dva vezana poraza od njih, ali čitave sezone smo radili za prednost domaćeg terena i uz pomoć šestog igrača sa tribina idemo po pobedu", istakao je Rudi Fernandez na konferenciji za medije pred majstoricu sa crno-belima.

I jedni i drugi igraju protiv tradicija. Na strani Reala je to što gostujući timovi nikada nisu dobili odlučujuće, pete mečeve u plej-ofu Evrolige, dok se Partizan uzda u podatak da timovi koji su serije u doigravanjima otvarali sa dva trijumfa nijednom nisu ostali bez plasmana u narednu rundu.

"Jedina važna stvar je pobeda, a motivacija nam je Fajnal for. Ne razmišljamo o tome šta bi značilo da se vratimo iz 0-2 i da je to istorijski podvig".

Šta su Madriđani naučili iz prethodna četiri plej-of okršaja sa timom Željka Obradovića.

"Shvatili smo sa kojom dinamikom moramo da se nosimo sa njima. Ključno je da menjamo odbranu, čak i kada imaju igrača kao što je Panter. Moramo da budemo dobri na svojoj polovini i nateramo ih da daju maksimum u napadu, kao u Beogradu".

Za razliku od susreta u Štark Areni, Realov dželat i kapiten Partizan Mozzart Beta, vraća se na teren u odlučujućem susretu, pošto je odradio suspenziju (dva meča zbog učestvovanja u tuči s kraja drugog susreta).

"Sjajan igrač. Pokazao je to u prve dve utakmice, kao i u ligaškom delu. Morate da uložite dodatan napor u odbrani protiv njega i sprečite ga da razigrava saigrače".

Da li su Madriđani uvereni u trijumf i plasman na Fajnal for u Kaunasu?

"Nismo sigurni da ćemo pobediti, jer bi to bila greška. Važno je da odigramo čvrsto i nađemo pravi osećaj. To bi ovaj tim učinilo opasnim: da budemo gladni i da imamo brojne opcije. Za nas je ovo finale".

Hvali Rudi i trenera Partizana, najtrofejnijeg stručnjaka Evrope.

"Moramo da damo sve od sebe. U prve dve utakmice nismo bili svoji. Pred nama je najbolji trener u Evropi, koliko se ja razumem i tim koji igra vrlo dobro i na strani".

Koliko će Geršon Jabusele (suspenzija) i Gabrijel Dek (povreda) nedostajati Realu?

"Polovinu prošle sezone sam igrao četvorku zbog povreda i stvar je u tome da se prilagodite potrebama tima. Sada Mario Hezonja konkuriše za to mesto, tu je i Petr Korneli koji može mnogo da nam ponudi. Na kraju, odluka je na treneru".

Uporedio je i prethodnu sezonu, kada se Real mučio, ali stigao do finala gde je ipak izgubio od Anadolu Efesa, u utakmici na jednu loptu.

"Svaka sezona je drugačija. Prethodne smo imali problema jer je za igrače mentalno veoma teško da igraju toliko utakmica. Sada imamo probleme sa povredama, ali i dalje vidim jak tim. Mi koji smo tu moramo da damo sve od sebe i borimo se za titule", zaključio je Rudi Fernandez.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetRudi FernandezŽeljko ObradovićKevin PanterKK Real Madrid

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara