Nikola Peković (© Star Sport)
Nikola Peković (© Star Sport)

Nikola Peković na prvom sedištu Partizanovog aviona: Da ga vidi dole, Tavares bi sam izašao

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.05.23. | 14:35

Nekadašnji centar i predsednik crno-belih stigao sa ekipom Željka Obradovića u Madrid gde će bodriti tim u majstorici protiv Reala

 (Od izveštača MozzartSporta iz Madrida)

Pošao je Partizan Mozzart Bet u Madrid sa dva cilja, prvi da zaustavi Valtera Tavaresa, a njegovo ispunjenje vodi ka onom glavnom. Pobeda protiv Reala u majstorici i odlazak na F4 u Kaunas. Svima je jasno da zadatak neće biti nimalo lak, ali kada se Nikola Peković pojavio na aerodromu zajedno sa crno-belim, kao da je uneta dodatna energija i samopuzdanje u četu Željka Obradovića koji ide da uradi ono što niko do sada nije - da kao gost pobedi u majsotrici.

Izabrane vesti

Daj da Nikolu stavimo u prvi red tribina da ga Tavares vidi, sam će izaći iz dvorane”, šalio se Mića Berić u avionu, na šta se nadovezao Dejan Tomašević:

Nikada jačeg čoveka nisam video na parketu, da je on sada tu, kao u najboljim danima, uveren sam da bi oduvao svakoga”.

Složio se i Mlađan Šilobad. Nekako se bivši igrači i legende kluba unele preko potrebnu pozitivnu atmosferu tokom leta za glavni grad Španije koji je protekao bez poteškoća, a baš sa Nikolom Pekovićem na prvom sedištu pokazana je snaga i moć koju treba pretočiti na parketu u sredu uveče.

Nadam se da ćemo pobediti", počinje opušteno Peković razgovor za medije dok sina drži za ruku:

Svi znamo da je 2:2 u seriji i da se sada sve odlučuje na jednu utakmicu. Biće teško, ali ja verujem u ovaj tim.”

Nekadašnji centar i predsednik crno-belih je svestan da sve u Realu polazi od 221 centimetara visokog Edija Tavaresa koji je bio nezaustavljiv u Beogradu, a dovoljno govori činjenica da je u oba duela proglašen za MVP-a.

Moramo malo fizički da se odigra. Siguran sam da će Željko znati kako to da reši u petoj utakmici i da je spremio plan. Moramo da ga limitiramo kada su poeni u pitanju".

Veliku ulogu u tome imaće Matijas Lesor. Francuski centar je propustio treći meč, a na četvrtom nije uspeo da isparira protivniku u reketu uprkos borbenom duhu koji nikada ne manjka kod njega.

"On je motor i uvek čovek koji je pun energije i daje zaista puno timu. Nadam se da će da se vrati onaj Partizan kakav je bio iz prve utakmice i da ćemo pobediti. To mi je glavno".

Velika razlika u odnosu na mečeve u Beogradu leži u činjenici da se sada vraća Kevin Panter. Kapiten crno-belih je bio najzaslužniji za dve pobede u Madridu, ali zbog tuče i suspenzije propustio je dva duela u Beogradu u kojima je Real slavio.

Odmah se vidi koliko je Kevin bitan za tim. Ne samo kada je u pitanju poenitiranje, to je svima jasno, već i kada nema loptu on odvlači igrače, stvara pometnju i uvek odbrana protivnika mora da pazi na njega. Nadam se da će biti onakav kakav je bio na prva dva meča

Jasno je i Pekoviću da je velika šansa propuštena u Beogradu.

Stvarno se svašta izdešavalo, nešto na šta nije ni moglo da se utiče. Ona četvta utakmica je bila dosta teška i puna emocija, i čudno je bilo na parketu. Ipak, nadam se da će posle svega pobediti Partizan“.

Baš kao i svi navijači Partizana, nervirao se i navijao tokom čitave sezone i kada je tim bio u gubitničkom nizu i sada kada blista i pokazuje da svakoga može da pobedi.

Svi znaju koliko volim klub, koliko mi je Partizan drag. Nekada eksplodiram u navijanju, gestikuliram, ne može čovek da se susdrži. Nekada se nerviram u sebi, sve je to normalno kada gledate i volite sport.“

Iskoristili su Madriđani idealno pometnju posle tuče da zbiju redove i sve vrate u Madrid gde se odlučuje o odlasku na F4 u sredu od 21 čas.

"Šta da kažem, svi su Španci namazani, da ne ulazim sada previše u to. Idemo da pobedimo, imamo 40 minuta do F4, nema tu punno priče. Teren će pokazati", završava Peković.



tagovi

Nikola PekovićKK PartizanValter TavaresMatijas LesorKevin PanterKK Real Madrid

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara