Saša Stefanović (Foto: KK Mega)
Saša Stefanović (Foto: KK Mega)

Saša Stefanović stavio tačku na igračku karijeru u 25. godini: Odlučio sam da se posvetim drugim stvarima

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 14:53

Posle odlaska iz Mege rešio je da ostavi košarkašku loptu

Sjajnim igrama u dresu Perdjua skrenuo je pažnju na sebe, bio čak i na radaru reprezentacije Srbije, ali Saša Stefanović (24) je posle dve kratke epizode u evropskoj košarci odlučio da stavi tačku na igračku karijeru.

Nakon što nije izabran na prošlogodišnjem NBA draftu, potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Kolososom sa Rodosa, ubrzo se preselio u redove Mege, ali nije uspeo da se nametne i po rastanku sa beogradskim timom odlučio je da okači patike o klin.

Izabrane vesti

"Odlučio sam da se povučem iz košarke i posvetim se drugim stvarima. Hvala svim saigračima, trenerima i navijačima, kao i svima koji su mi pomogli ka ostvarivanju ciljeva u ovoj igri. Dala mi je mnogo i jedva čekam da joj vratim", napisao je Stefanović na društvenim mrežama.

Stefanović je kompletnu NCAA karijeru proveo na Perdjuu, gde je u poslednjoj sezoni beležio u proseku 10,4 poena, 2,5 skokova i tri asistencije po meču. Pred minuli NBA draft je radio sa Indijana Pejsersima, potom tokom Letnje lige nastupao za San Antonio, ali kada nije uspeo da se izbori za angažman u najjačoj ligi sveta odlučio je da se okuša u Evropi.

Nije ipak uspeo da pokaže šta ume, pa je odlučio da ostavi košarkašku loptu i posveti se drugim životnim i poslovnim sferama.

Njegov otac Ljubiša Stefanović se takođe profesionalno bavio košarkom, a zanimljivo je da je on bio prvi srpski košarkaš koji je izabran na NBA draftu i to 1985. godine, kada ga je sa 97. pozicije odabrao tadašnji Sijetl Supersoniks.



tagovi

Saša StefanovićKK Mega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara