Alen Smailagic (© Start Sport)
Alen Smailagic (© Start Sport)

Smailagić ukrotio Pantere, ostatak crno-belih se na kraju kockao, ali odradio posao

Vreme čitanja: 4min | pon. 19.12.22. | 19:59

Partizan Mozzart Bet upisao trijumf u 11. kolu ABA lige protiv FMP Železnika

Znao je Partizan Mozzart Bet posle velikih pobeda da energetski padne i dopusti protivniku da iskoristi slabost. Ovoga puta to nije bio slučaj. U petak je na veličanstven način savladan Anadolu Efes, a onda je u ponedeljak stigao neugodni FMP koji igra izvanrednu košarku u ABA ligi, međutim, crno-beli su imali Alena Smailagića. Mladi košarkaš je bio izuzetno motivisan, pravi motor ekipe u reketu i jedan od najzaslužnijih za trijumf. U jednom momentu je tim Željka Obradovića imao i preko 20 poena razlike, ali usled velikog opuštanja u poslednjih pet minuta, gosti su smanjili razliku, ali nisu izbegli poraz - 90:86.

Aktivan na oba kraja terena dok je rezultat bio aktivan, Smailagić je odigrao najbolji meč ove sezone koja je do sada bila obeležena povredama. Pokazao je naznake kako može da igra u kontinuitetu i u napadu i odbrani. Na parketu je proveo 20 minuta. Ubacio je 14 poena uz pet skokova, jednu asistenciju i tri ukradene lopte. Isti broj poena postigao je i Matijas Lesor, kao i Uroš Trifunović koji je takođe odigrao sjajan meč.

Izabrane vesti

Na drugoj strani istakao se Aleksa Stepanović sa 17 poena.

Treba napomenuti da je Partizan na ovom meču bio oslabljen. Joanis Papapetru nije bio u sastavu zbog problema sa kukom, Gregor Galas zbog zgloba, dok je Aleksa Avramović imao manjih problema sa mišićem. Podsetimo da je on bio u sastavu ekipe protiv Efesa, ali nije ušao u igri. Njegov debi ove sezone se još uvek čeka.

---------------------------

PARTIZAN MOZZART BET – FMP ŽELEZNIK 90:86

/21:17, 24:18, 28:12, 17:39/

Štark arena, Beograd;

Gledalaca: 3.396;

Sudije: Damir Javor, Milan Nedović, Denis Hadžić.

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević 5, Ledej 10, Panter 6, Smailagić 14 (5sk), Egzum 13 (5sk, 5as), Brodzijanski 4, Jovanović 3, Naneli -, Lesor 14, Trifunović 14 (5iz), Anđušić 5, Madar 2.

FMP: Frejzer 8, Bič 16, Stepanović 17, Šaranović 9, Simović -, Izundu 10, Vuković -, Janković 4, Dženkins 3, Vujičić -, Manojlović 8, Valinskas 11 (8as).

---------------------------

U vrlo čudnoj uvodnoj deonici u kojoj nisu viđeni poeni preko dva minuta, crno-beli su prvi napravili seriju preko Smailagića, Trifunovića i Ledeja. Stajalo je na semaforu 19:10, ali gosti iz Železnika su imali spreman odgovor. Agresivnim napadom su ostali u igri i bili u zaostatku svega četiri poena posle 10 minuta košarke iako se stekao utisak da je klub iz Humske već tada mogao da pobegne dvocifrenu prednost.

Trent Frejžer je imao loptu često, smanjio je dodatno zaostatak, ali ekipa Željka Obradovića je tada pronašla pravi ritam i pravu petorku. Egzum, Anđušić, Naneli, Vukčević i Lesor donose prvu dvocifrenu prednost. Svi su pogađali, ali posebno atraktivno je bilo zakucavanje Lesora na asistenciju Egzuma. Tada je domaćin prvi put stekao dvocifrenu prednost. Panteri se doduše nisu imali nameru da prestanu da napadaju, u nekoliko navrata su spuštali na jednocifren zaostatak, ali energija Alena Smailagića ,koji je ušao u igru u međuvremenu, je bila najupečatljiviji detalj druge deonice. Skakao je, krao lopte, poentirao, a uz pet vezanih poena Ledeja, Partizan Mozzart Bet održavao plus, a na pluvremenu je iznosio tačno 10 - 45:35.

Početak drugog poluvremena je ponovo obeležio Smailagić. Poenima i skokovima u napadu. Evidentno je bilo da niko nije mogao da mu parira u energiji. Bio je ubedljivo najaktivniji na parketu i to se odmah odrazilo na rezultat. Otišao je Partizan na preko 15 poena prednosti. Svaku sumnju otklonio je Uroš Trifunović posle sjajne kontre i žestokog zakucavanja. Tada je na semaforu stajalo 62:43, a treneru Stefanoviću ništa nije preostalo nego da zatraži minut odmora. Međutim, tada već ništa nije pomagalo.

Ulogu lidera, kada je energija u pitanju, preuzeo je Trifunović Ponovo je sjajno zakucao, sada preko Frejžera, pa je čitava sekvenca dobila na atraktivnosti, a posle poena Anđušića, razlika je otišla na plus 24.

Ostatak meča protekao je u odrađivanju posla za novu pobedu u regionalnom takmičenju. Međutim u tom odrađivanju posla, tim je dopustio da se protivnik u potpunosti vrati. Potpuna opuštenost je kumovala da se FMP približi na svega tri poena zaostatka, ali preostalo je premalo vremena da se dogodi senzacionalan preokret.

Kao po običaju, nema previše vremena za odmor i analizu. Željko Obradović je već sutra zakazao popodnevni trening gde počinje priprema za Fenerbahče. Put za Istanbul je zakazan za sredu, a utakmica protiv šampiona Turske za četvrtak.

ABA LIGA - 11. KOLO

Petak

Borac Mozzart - Split 90:89

/Hejl 21 - Mavra 22/

Zadar - MZT 98:79

/Božić 27 - Mićović 22/

Subota

Studenski Centar - Olimpija Cedevita 71:104

/Megi 14 - Farel 16/

Cibona - Igokea 77:76

/Mesiček 19 - Tanasković, Kroford, Đorđević 15/

Nedelja

Mornar - Budućnost 87:104

/Rasel 27 - Rejnolds 16/

Crvena zvezda - Mega 92:58

/Dobrić, Nedović 16 - Branković 13/

Ponedeljak

Partizan Mozzart Bet - FMP 90:86

/Smailagić 14 - Stepanović 17/



tagovi

KK PartizanKK FMP

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara