©Starsport
©Starsport

Srbi u NBA letnjoj ligi: Jović vodio Majami do pobede, devet poena Petruševa

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 05:41

Poraz Filadelfije od Memfisa (92:94), Hit rutinski savladao Lejkerse (107:90)

Početak NBA letnje lige doneo je priliku da na parketu vidimo dvojicu srpskih košarkaša, a njihovi timovi imali su različit učinak na prvom koraku.

Majami Nikole Jovića bio je bolji od Los Anđeles Lejkersa (107:90), a nekadašnji član Mege bio je među najzaslužnijima za trijumf sa 21 poenom. Srbin je utakmicu završio uz pet od sedam pogodaka iz igre, ali i sa osam skokova i tri asistencije. Jedini efikasniji akter od Jovića bio je njegov saigrač Haime Hakez koji je postigao poen više, dok je na drugoj strani najraspoloženiji bio Maks Kristi sa 17 poena.

Izabrane vesti

Majami je već u ranoj fazi druge deonice stekao dvocifrenu prednost koju je potom dodatno uvećao i tokom ostatka susreta praktično samo rutinski održavao razliku, te je praktično bez poteškoća stigao do trijumfa.

Znatno neizvesnije bilo je u susretu Filadelfije i Memfisa u kojem su Grizlisi slavili 94:92 u uzbudljivoj završnici. Značajnu ulogu u redovima poraženog tima imao je Filip Petrušev koji je na parketu proveo nešto manje od 22 minuta i za taj period postigao devet poena. Košarkaš koji je u NBA letnju ligu stigao iz Crvene zvezde upisao je i šest skokova i dve asistencije, ali je zajedno sa saigračima teren napustio pognute glave.

Posebno raspoloženi u redovima Memfisa bili su Kenet Lofton sa 21 poenom, Vins Vilijams, koji je postigao dva manje, i Dejvid Rodi sa 18 poena. Na drugoj strani, Filadelfiju je predvodio Terkavion Smit sa 18 poena, dok mu je glavna podrška bio Di Džej Stjuard sa 15.


tagovi

Filip PetruševNikola Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara