Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Šta kaže statistika posle dva kola? Partizan Mozzart Bet i Zvezda blistaju u napadu

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 17:50

Brojke su jasne

Iako je i dalje sam početak sezone, dve utakmce su odigrane u Evroligi. Zanimljivo je videti šta kažu timske statistike. Da li postoji tim koji se univerzalno izdvaja, naravno najzanimljivije je da vidimo kako stoje večiti rivali koji imaju identičan učinak 1-1.

Situacija kada je statistika u pitanju se drastično popravila u taboru Partizan Mozzart Beta, što i nije iznenađenje s obzirom na izvanrednu partiju crno-belih u Francuskoj protiv Asvela.

Izabrane vesti

Partizan trenutno prednjači u dve kategorije. Crno-beli ubacuju najviše slobodnih bacanja posle dva meča - 17 u proseku. Zvezda je na deobi sedmog mesta sa 13,5. Partizan takođe prednjači u blokadama. Sa četiri po meču su na prvom mestu, najviše zahvaljujući Balši Koprivici koji je u ovom momentu najbolji bloker takmičenja (2,5 u proseku).

Crvena zvezda može da se pohvali da je najbolja ekipa u Evroligi kada je ofanzivni skok u pitanju s obzirom da u proseku imaju 18,5 skokova. U ovoj kategoriji je Partizan pri samom dnu, čak 16. sa 6,5 ofanzivnih skokova po meču u proseku. Zvezda je generalno jedna od najboljih skakačkih ekipa. Na četvrtom su mestu sa 40,5 skokova po meču.

Partizan može da se pohvali da je ekipa sa najviše ubačenih šuteva za dva poena (27 po meču).

Crno-beli su generalno izuzetni u napadu pa su u ovom momentu treći najbolji napadački tim u ligi sa 84,5 postignutih poena. Ispred je Real Madrid i Makabi. Zvezda vreba odmah iza sa 84 poena po meču.


tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara