Foto: Starsport
Foto: Starsport

STATISTIKA: Zaostatak u skoku Zvezda nadoknadila sjajnim procentima šuta

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.12.21. | 23:01

Crveno-beli ubacili deset trojki iz 18 pokušaja, zabeležili i više asistencija

Veliku pobedu upisala je Zvezda večeras protiv Bajerna na domaćem terenu! Crveno-beli su uspeli da prelome jedan veoma neizvestan meč zahvaljujući sjajnim procentima na šutu za tri. Kad god je trebalo, ubacivali su trojke i na taj način lomili raspoloženog protivnika. Slavili su na kraju rezultzatom - 81:78.

Iako je protivnik bio nadmoćniji u skoku, posebno ofanzivnom, domaći su uspeli to da neutrališu odličnim rešenjima u napadu. Za dva su pogodili 18 puta iz 34 pokušaja (52,9 odsto). Za tri su šutirali odličnih 18-10, tačnije 55,6 odsto. Sa linije slobodnih bacanja ubacili su 15 poena, a pet puta su promašili (75 odsto). Kad su skokovi u pitanju - zabeležili su ukupno 27 - devet ofanzivnih, a 18 defanzivnih. Imali su i 19 asistencija, u tom segmentu su bili uspešniji od rivala.

Izabrane vesti

Bajern je za dva pogađao 43-21, za tri je bio precizan devet puta (24-9), a sa linije slobodnih bacanja su šutirali 11-9. Najbolje ih je služio ofanzivni skok - zabeležili čak 19, uz 16 defanzivnih. Upravo ih je to održavalo u igri, dok Zvezda nije sasula rafal trojki. Kad su dodavanja u pitanju - imali su 12 uspešnih.

Radonjić je koristio 11 igrača - samo Stefan Lazarević nije ulazio u igru. Svi koji su bili na terenu upisali su se na listu poentera, a istakao se Kalinić sa 20 poena. Kod Trinkijerija je igralo devet košarkaša, a izdvojio se Lučić sa 21 postignutim poenom.

Kompletan izveštaj pročitajte OVDE.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK Bajern MinhenEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara