Šut još nije naštelovan: Pokuševski ubacio osam poena protiv San Antonija

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.10.22. | 04:12

Siti Tanderi slavili u neizvesnom okršaju sa 118:112

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski ubacio je osam poena, uz šest skokova i jednu i asistenciju u tesnoj pobedi Oklahome u San Antoniju (118:112). Krilo Siti Tandera na terenu je provelo nešto više od 18 minuta.

Aleksej u poslednja dva meča ima manjih problema sa šutom za tri poena, pošto ni ovoga puta nijednom nije bio precizan sa linije 7,24. Večeras je gađao 0/5, a protiv Detroita 0/2, a iz igre je protiv Sparsa imao skor 3/10. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džejlen Vilijams sa 21 postignutim poenom, dok je sa druge strane mladi Džošua Primo bio najefikasniji igrač meča sa 23.

Izabrane vesti

Meč je tokom čitavog toka, praktično sve do završnice meča bio na potpunoj klackalici, ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je u finišu Oklahoma dodala gas i stigla do zasluženog slavlja.

Memfis je prethodno bio prilično ubedljiv u Detroitu protiv domaćih Pistonsa (126:111). Pobednički tim još jednom je predvodio fenomenalni Dža Morant koji je ubacio 31 poen za 25 minuta na parketu, uz osam skokova i četiri asistencije. Sjajni as Grizlija je nastavio da podiže nivo ige iz meča u meč, a ovo mu je bila najbolja partija u predsezoni, iako je bilo jasno da mu nišanske sprave još uvek nisu perfektno podešene.

Grizliji su do prve dvocifrene prednosti stigli još u finišu prve četvrtine, a potom su je uz nekoliko manjih padova kvalitetno čuvali sve do samog kraja meča.


tagovi

Aleksej PokuševskiOklahoma Siti TanderMemfis GrizlisDža Morant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara