Paskal Siaka, Tobajas Heris i Džejms Harden u pozadini (©AFP)
Paskal Siaka, Tobajas Heris i Džejms Harden u pozadini (©AFP)

Svađali se Kamerunci u Kanadi, pobedio Sijakam: Maestralni Spajsi Pi održao Reptorse u životu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.04.22. | 22:31

Toronto u četvrtoj utakmici došao do prve pobede nad Filadelfijom, meč obeležio duel zemljaka

Bez većih problema Filadelfija je odbranila Vels Fargo centar od šampiona iz 2019. godine, koji se mučio i sa povredama. Kada su Siksersi uzeli brejk čim se serija prve runde plej-ofa preselila u Kanadu, činilo se da je sve gotovo. Ipak, koprca se četa Nika Nursa. Nanela je prvi udarac rivalu. Slavila pred svojim navijačima u četvrtoj utakmici predvođena sjajnim Paskalom Sijakamom - 110:102.

Sada je 3:1 za Seventisikserse i serija se vraća u Pensilvaniju. Džoel Embid, Džejms Harden i društvo će kod kuće imati priliku da bukiraju mesto u narednoj rundi doigravanja. Toronto je ipak pokazao da se neće tek tako predati.

Izabrane vesti

Vukao je oporavljeni Geri Trent Reptorse tokom većeg dela utakmice (21 poen u prve tri deonice), a onda je Sijakam u poslednjem kvartalu odlučio da stavi kompletan teret na leđa. Nije mu bilo teško. Stao je na crtu kada je njegova ekipa bila pred ispadanjem i još jednom pokazao kvalitet. Dokazao da se s pravom smatra liderom postšampionske generacije Toronta.

U biti ili ne biti utakmici je ubacio 34 poena uz osam skokova i četiri asistencije. U poslednjem kvartalu je brojao do 15, ostatak ekipe postigao je još toliko.

Kamerunac je prelomio susret u korist domaćina serijom od sedam poena (pet sa linije penala) sredinom odlučujućeg perioda, kada je omogućio Nursovoj četi da stekne dvocifrenu prednost (95:85).

S druge strane Filadelfija razloge poraza može da traži u povredi njegovog zemljaka Embida. Bojazan je da je Kamerunac pokidao ligamente desnog palca još pre susreta. Ima bolove, ali je odlučio da odigra četvrtu utakmicu. Istakao da će istrpeti bol. Možda mu to i nije bila pametna odluka, dodatno je opteretio povređeni palac, a nije bio na nivou na koji nas je navikao (21 poen, osam skokova, pet izgubljenih lopti). Proveo je u igri 39 minuta, nije se štedeo. Ostaje da se vidi da li će morati na magnetnu rezonancu, kako bi se utvrdio stepen povrede, iako je trener Dok Rivers pred početak večerašnjeg duela tvrdio da je jedan od kandidata za MVP odlijče "dobro".

Susret je obeležio i sudar dvojice Kamerunaca, u bukvalnom smislu te reči. Embid je iz čista mira nasrnuo na Sijakama, ali mu sunarodnik nije ostao dužan.

U pobedničkoj ekipi Sijakama, poznatog i pod nadimkom Spajsi Pi, ispratio je Geri Trent sa 24 poena. Dvocifreni su bili i Tadeus Jang sa 13, kao i O Dži Anunobi sa 11. Ruki godine Skoti Barns brojao je do šest, ali uz 11 skokova.

Kod Siksersa je od Embida efikasniji za nijansu bio Džejms Harden (22 poena) koji je bio na asistenciju od dabl-dabla. Tobajas Heris ga zato jeste upisao sa 15 poena i 11 skokova, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Tajris Meksi.

NBA

Subora

Toronto - Filadelfija 110:102

/Sijakam 34 - Harden 22/

Juta - Dalas U TOKU

Nedelja

01.30: (1,65) Bruklin (13,0) Boston (2,50)

04.00: (2,30) Minesota (12,5) Memfis (1,75)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

Toronto ReptorsFiladelfija SeventisiksersPaskal SjakamDžoel EmbidDžejms HardenTobajas Heris

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara