Svetislav Pešić (©MN press)
Svetislav Pešić (©MN press)

Svetislav Pešić: Bili smo jako motivisani, zaustavili smo vrlo dobre Grke u tranziciji

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.08.23. | 21:23

"Biće potrebno vreme da se ekipa adaptira, treba nam treninga, ali i da pokažemo pomak u igri već protiv Italije"

Vrlo dobro izdanje i pobeda koja može da obraduje košarkašku javnost pred početak Mundobasketa.

Srbija je dobila Grčku (71:64) i demonstracijom čvrste odbrane pokazala obrise igre koju ćemo verovatno gledati u narednim sedmicama. Ne treba previše gledati na statistiku i sam rezultat, bitno je da je Srbija većim delom kontrolisala utakmicu i imala odgovor na sve što su Grci pokušali da serviraju.

Izabrane vesti

"Jako važna utakmica za nas, jer smo dosad dosta radili u prvoj fazi priprema za Mundobasket. Ovo nam je bila prva zvanična utakmica, momci su bili vrlo motivisani, što nam je jako važno. Posle deset dana svakodnevnog rada igrali smo utakmicu protiv posebnog rivala, u odličnoj atmosferi. Videli ste da su oba tima imala uspone i padove. Nismo i dalje u potpunosti spremni da kontrolišemo celu utakmicu", rekao je Pešić na konferenciji posle utakmice.

Posebno ga je obradovao jedan detalj...

"Kao i uvek, važno nam je da igramo dobro posle tranzicione odbrane. Tu smo bili odlični, to nam je dalo šansu da kontrolišemo utakmicu. Ovo nam je bila prva stvar na pameti još od kad smo počeli sa pripremama. Grcima smo dali jako malo u tranziciji, a radi se rivalu koji je u ovom delu vrlo dobar. Pokazali smo koncentraciju, mentalno smo bili dobri, fizički..."

Ipak...

"Moraćemo da pričamo više o izgubljenim loptama, bilo ih je dosta, čak 14. Drugo poluvreme bilo je dosta bolje, kontrolisali smo defanzivni skok, pošto je Grčka u prvom delu imala dosta ofanzivnih skokova. Generalno, ne pričamo o pobedi, već o detaljima. Ovo je mlad tim, neki igraju prvi put u reprezentaciji, neki su ponovo tu posle dosta vremena poput Bogdanovića. Biće potrebno vreme da se ekipa adaptira, treba nam treninga, ali i da pokažemo pomak u igri već protiv Italije".

Govorio je Pešić i o pritisku koji Srbija ima na svakoj utakmici...

"Ako imaš velike ciljeve, kao što to Srbija uvek ima, onda je pritisak normalna stvar. Igrali smo u dobroj atmosferi, ali nismo razmišljali o pritisku, već o tenziji koju nam je rival nametnuo u odbrani i napadu. Tako učimo kako da igramo bolje, kako da kontrolišemo sve što nam je bitno".

Za kraj - o Grčkoj.

"Grčka je odlična reprezentacija, gledao sam ih protiv Slovenije, veoma čvrsta ekipa. Vidimo da im je svaka utakmica važna, da su svi spremni da daju sve od sebe".

Sledeći meč Srbija igra u sredu od 18.45 protiv Italije. Prenos je na televiziji Sportklub.



tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara