Miloš Teodosić (Star Sport)
Miloš Teodosić (Star Sport)

Teodosić: Ovakva odbrana je put za nastavak sezone, lepo je kad vidiš da se ceni bacanje za loptu

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.11.23. | 23:24

"Sam sebi stvaram pritisak", kaže plejmejker Crvene zvezde

Užarila se ruka Miloša Teodosića u Beogradskoj areni, a trojkaške sposobnosti iskusnog majstora košarke na svojoj koži osetio je Fenerbahče. Pocepao je Teo mrežicu četiri puta iz samo pet pokušaja, a Crvena zvezda uz maestralnu timsku odbranu uzela skalp, uoči 8. kola trećeplasiranog tima Evrolige.

Teodosić je duel sa turskim predstavnikom okončao sa 18 poena što mu je zagarantovalo epitet najefikasnijeg pojedinca meča.

Izabrane vesti

"Bitna pobeda. Odlična utakmica za nas. Pre svega u odbrani smo odigrali sjajno, to je način na koji treba da igramo odbranu u nastavku sezone i na to sam najponosniji. Ne samo večeras, od početka sezone igramo dobro. Nismo imali sreće, nedostajalo nam je malo iskustva i malo znanja u nekim utakmicama. Pre svega mislim na Partizan i Žalgiris gde smo gubili bezveze. Treba da ostanemo pozitivni i da gledamo napred. To je pravi put", rekao je 36-godišnji plejmejker, a zatim nastavio: "Fener nije odigrao na način na koji igra generalno, ali sigurno im ni mi nismo dozvolili. Imali su malo lošiji dan, da budemo iskreni. Sigurno jedna od najboljih utakmica otkako sam ja u Zvezdi."

Već za dva dana, crveno-bele očekuje sudar sa Olimpijakosom u Pireju, tako da je vreme za odmor svedeno na minimum.

"Mi svakako moramo da treniramo, a mislim da većina igrača više voli da igra utakmice nego da trenira. Jeste da je teško, ali kako nama, tako i drugima. Treba da se privikavamo, profesionalci smo."

Ogromnu i gromoglasnu podršku imala je Crvena zvezda u Areni, a sjajnu atmosferu konstantno su počavali Teodosić, Jago do Santos, Džoel Bolomboj i drugovi.

"Lepo je kada vidiš da neko ceni tvoje zalaganje, bacanje za loptu, emociju koju pokažeš u toku igre. To daje još veću energiju i motivaciju da pred svojim navijačima igraš što bolje."


------

Inače, koliko je Teodosić dobro odigrao, govori i sledeći podatak: u Mozzart duelima na uživo klađenju bio je "uparen" s Nejpirom, dok su s druge strane bili Vilbekin i Madar. Početna kvota da će Zvezdin tandem postići više poena bila je 1,60, a pred utakmicu je narasla na 1,80. Nejpir je odmah na početku doživeo lom nosa, nije mogao da pomogne Teu, ali je on sam "pobedio" tandem Fenera jer je postigao 18 poena, a Vilbekin i Madar zajedno duplo manje, dakle devet.

------

Mrlju na ubedljivu pobedu protiv ekipe Dimitrisa Itudisa bacile su dve povrede u taboru domaćina. Već u prvom minutu meča Šabaz Nejpir je dobio udarac lakom u nos od Tajlera Dorsija zbog čega je završio u bolnici, da bi pred kraj treće deonice Jago, videlo se to na snimku, iskrenuo zglob.

"To je već peti igrača koji su povređeni. To nije mala stvar i to je nešto što me iskreno brine, upravo zbog velikog broja utakmica i rotacija. Nadam se da će Šabaz moći da igra one tamo nedelje. Ustvari, ne znam. To je pitanje za doktora. Ne znam šta je sa Jagom. Skratila nam se rotacija."

Za kraj, neće Teodosiću problem praviti energična pirejska publika čiji je jedan od miljenika bio od 2007. do 2011. godine noseći dres Olimpijakosa.

"Meni protivnički navijači ne stvaraju pritisak. Ja sam sebi stvaram pritisak da igram i dam svoj maksimum. Emotivno sam vezan za Olimpijakos i Atinu. Uvek sam voleo da idem i da igram dole... Nadam se da ćemo uživati u utakmici i da ćemo igrati na način na koji smo igrali večeras."


tagovi

Miloš TeodosićKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara