Mateuš Ponitka
Mateuš Ponitka

To je to: Ponitka i zvanično Partizanov, ugovor 1+1

Vreme čitanja: 1min | čet. 13.07.23. | 10:46

Crno-beli sve jači

Dva pojačanja u jednom danu. Rešio je Partizan Mozzart Bet da ovog četvrtka baš obraduje Grobare i dodatno razbukta ambicije o velikim planovima za narednu sezonu. U Humsku se najpre vratio Ognjen Jaramaz iz minhenskog Bajerna, a novi košarkaš crno-belih je i Mateuš Ponitka.

Reprezentativac Poljske je dogovorio saradnju sa novim šampionom ABA lige i njegov potpis je peti u Humskoj ovog leta (računajući tri produžetka ugovora). Doskorašnji član Panatinaikosa stavio je paraf jednogodišnji sporazum, uz opciju da se leta 2024. saradnja produži na još 12 meseci.

Izabrane vesti

Na ovaj način nadoknađen je odlazak Joanisa Papapetrua koji se vratio u Atinu, a upravo iz Oaka arene put Beograda stiže Ponitka. Prošle sezone u dresu Zelenih prosečno je provodio na terenu 23,3 minuta i beležio 9,8 poena po utakmici.

Karijera 29-godišnjeg krilnog košarkaša je počela još u Varšavi, u otaždbini je igrao za Prokom i Zjelonu Goru, a u inostranstvu nosio dresove belgijskog Ostendea, turske Karšijake, španskog Kanarijasa, ruskih klubova Lokomotiva iz Kubanja i Zenit iz Sankt Peterburga, dok je pre dolaska u Panatinaikos igrao za italijansku Ređanu.

Prošle godine, na Prvenstvu Evrope, slovio je za najboljeg pojedinca reprezentacije Poljske koja je ostvorila plasman u polufinale. Najbolju partiju tokom turnira Mateuš je zabeležio u četvrtfinalnom okršaju sa Slovenijom kad je zabeležio tripl-dabl.



tagovi

Mateuš PonitkaMateuž PonitkaKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara