Tristan Vukčević i Serhio Ljulj (© Sergio Llull)
Tristan Vukčević i Serhio Ljulj (© Sergio Llull)

Tristan Vukčević na korak od perfekcije: Real zgromio Betis, mladi košarkaš ušao u odabrano društvo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.03.21. | 23:52

U šestom nastupu za Kraljevski klub oborio je rekord po broju poena, ubačenih trojki, skokovima, asistencija, blokadama i indeksu koristnosti na jednom meču

Rađa se nova zvezda u madridskom Realu. Talentovani krilni centar Tristan Vukčević, sin bivšeg košarkaša Crvene zvezde Dušana Vukčevića, upisao je u pobedi lidera španske ACB lige nad Betisom (95:77) 11 poena i postao tek 11. igrač u istoriji španskog prvenstva koji je sa 18 godina došao do dvocifrenog učinka. Promašio je samo jedan šut iz igre i nesumnjivo najavio da ćemo ga u nastavku gledati sve češće na parketu u četi Pabla Lasa.

Real je gotovo rutinski savladao sastav iz Sevilje, koji je kakav takav otpor pružio jedino u prvom kvartalu. U drugom Madriđani ubacuju 28 poena, što je bilo dovoljno za "samo" osam poena prednosti pred veliki odmor, ali u trećem su Blankosi zategli odbranu i utabali stazu ka novoj pobedi, 24. ove sezone (samo jedan poraz).

Izabrane vesti

Vukčević je usled ubedljive prednosti dobio i više nego pristojnu minutažu, pa je proveo 14 minuta na parketu. U svom šestom nastupu u klubu upisao je i četiri skoka, tri asistencije i dve blokade. Šutirao je bez greške za dva poena (2/2), promašio jednu od tri pokušane trojke i pogodio jedino bacanje koje je izveo (indeks 16). Kako je uspeo da se domogne dvocifrenog košgeterskog učinka sa samo 18 godina i 10 dana starosti, ušao je u elitno društvo španskog prvenstva. U tim godinama samo su 10 ili više poena uspeli da postignu Janik Enzosa iz Unikahe (11), kao i njegovi saigrači Karlos Alosen (15) i Usman Garuba (13) od momaka koji još uvek igraju na terenima ACB lige. Kroz istoriju je tako nešto pošlo rukom još Luki Dončiću (23), Rikiju Rubiju (25), Huanu Karlosu Navaru (17), zatim Domantasu Sabonisu (13), Haimeu Fernandezu (11), Huliju Garsiji (13) i Tristanovom treneru Pablu Lasu (17).



Tristan je imao mogućnost da na reprezentatnivnom nivou brani boje čak pet različitih zemalja, ali se umesto Grčke, Švedske, Italije i Španije odlučio za Srbiju, što je minulog leta potvrdio i njegov otac. Posle večerašnje partije je jasno da se u ACB ligi rađa još jedna srpska zvezda.

Uz Vukčevića su se večeras istakli Nikolas Laprovitola sa 16 poena, Fabijen Kozer sa 12, kao i Gabrijel Dek i Trej Tompkins, koji su imali isti košgeterski učinak kao 18-godišnji košarkaš. U poraženom sastavu 16 poena ubacio je Rendl, koliko je dodao i Endoje. Bivši košarkaš Crvene zvezde Džejms Feldin je ubacio šest poena.

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE



tagovi

Tristan Vukčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara