Nikola Đurišić (MN Press)
Nikola Đurišić (MN Press)

Đurišić i Bagajoko demonstrirali talenat, Mega Mozzart pregazila Pariz na otvaranju F8

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.05.22. | 10:50

Izabranici Dragoljuba Avramovića započeli pobedom završni turnir Evrolige - 70:54

Prvi i često kažu najteži zadatak juniori Mege Mozzart odradili su za prelaznu ocenu. Demonstrirali su Nikola Đurišić i drugari talenat koji poseduju protiv INSEP-a i upisali ubedljivu pobedu na otvaranju završnog turnira Evrolige u Beogradu – 70:54 (20:18, 17:10, 19:11, 14:15).

Evropsku misiju klinci koje vodi Dragoljub Avramović započeli su u najranijem terminu od 9 časova. Zbog satnice, a i pritisaka koji uvek nosi prvi meč na bilo kom takmičenju, bilo je teško očekivati da ekipe pokažu ono najbolje što su spremile za F8. Nije Megu Mozzart služio šut za tri (9-1), imala je i veliki broj izgubljenih lopti - 35, ali je zahvaljujući dobrim procentima za dva (39-23), skokovima - 52 (čak 22 više od rivala) i asistencijama - 19 (Pariz imao osam), došla do ubedljive pobede.

Izabrane vesti

Beogradski tim je predvodio Nikola Đurišić sa 20 poena, sedam uhvaćenih lopti i pet uspešnih dodavanja, ali i devet izgubljenih lopti. Mladi centar Basala Bagajoko je završio utakmicu sa dabl-dabl učinkom - 17 poena, 14 skokova. Dvocifreni je bio i Asim Đulović sa 12 poena (5-5 za dva) i šest skokova. U poraženom sastavu izdvojio se Rajan Rupert koji je skupio 19 poena.

Posle početnog ispipavanja terena, vrlo brzo je publici bilo jasno ko će povući najviše. Mega Mozzart je igrala po taktovima Basale Bagajoka. Centar iz Malija koji još nije napunio 16 godina, bio je najraspoloženiji na otvaranju, pa je već posle deset minuta igre na svom kontu imao devet poena, uz savršen šut za dva 4-4. Suprostavio mu se najbolje Francuz Melvin Ažinsa, koji je ubacio samo jedan poen manje. Prvu deonicu obeležilo je njihovo nadigravanje, a pošto je Bagajoko bio uspešniji, njegov tim je vodio – 20:18.

U drugom periodu glavne ulogu su od njega preuzeli Nikola Đurišić i Asim Đulović. Kako se popravljao njihov učinak, tako se i prednost Mege Mozzart povećavala. Jednocifreni zaostatak je održavao Rajan Rupert, koji nije dozvolio da se protivnik previše odlepi. Na poluvremenu je Avramovićeva ekipa imala vođstvo 37:28.

Basala Bagajoko (MN Press)Basala Bagajoko (MN Press)

U nastavku su Parižani popustili, a Beograđani ubacili u veću brzinu. Pogađali su i Andrija Jelavić, Aleksa Milenković, Andrej Mušicki... Vodeći igrači su dobili podršku saigrača, a rival nije imao odgovor na to. Pobegla je Mega na 19 razlike u završnici treće deonice i tada i prelomila pitanje pobednika.

Ostalo je samo da se vidi kojim rezultatom će se zaršiti utakmica. Održavali su i poslednjem periodu Đurišić i drugari veliku udaljenost. Izveli su i nekoliko akcija koje su podigle publiku na noge. Na kraju pišu prvu pobedu i okreću se već narednom protivniku. U četvrtak od 11 časova izlaze na megdan Real Madridu.


ZAVRŠNI TURNIR EVROLIGE ZA JUNIORE

Grupa A

Sreda

Mega Mozzart - INSEP 70:54

11.00: Makabi Tel Aviv - Real Madrid

Četvrtak

09.00: INSEP - Makabi Tel Aviv

11.00: Real Madrid - Mega Mozzart

Petak

09.00: Mega Mozzart - Makabi Tel Aviv

11.00: INSEP - Real Madrid

Grupa B

Sreda

13.00: Stelazura - Next Generation tim

15.00: Crvena zvezda - ASvel

Četvrtak

13.00: Crvena zvezda - Stelazura

15.00: Next Generation tim - Asvel

Petak

13.00: Asvel - Stelazura

15.00: Next Generation tim - Crvena zvezda


tagovi

Mega Mozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara