Foto: Starsport
Foto: Starsport

Uvode se trogodišnje licence za Evrokup

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.04.21. | 13:51

Samo odabrani i u drugom takmičenju Evrolige

Predstavnici 13 klubova učesnika ovosezonskog Evrokupa, među kojima su bili i čelnici kolektiva iz ABA lige Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpija, danas su tokom video sastanka razmatrali predloge Upravnog odbora takmičenja za narednu sezonu, a jedna od inovacija su trogodišnje licence koje bi trebalo da dobije maksimalno 16 učesnika.

Predlog koji se našao pred klubovima je da od naredne sezone u takmičenju učestvuje 20 ekipa od kojih bi najviše 16 dobilo trogodišnju licencu, dok bi preostali učesnici bili odabrana na osonovu učinka u prvenstvu ili pozvani putem jednogodišnjeg vajldkarda.

Izabrane vesti

Takođe, ideja je da se klubovi od sezone 2021/22 takmiče u dve grupe od po 10 timova iz koje bi po osam najboljih se plasiralo u osminu finala. Kao i u aktuelnoj sezoni finalisti bi obezbedili mesto u Evroligi za narednu sezonu, a početak takmičenja predviđen je za oktobar 2021. godine.

Navedeni predlozi naći će se pred Skupštinom Evrolige koja će potom doneti konačnu odluku po pitanju njihovog usvajanja.

S obzirom da nije doneta konačna odluka, još se ne zna koliko bi klubova iz ABA lige trebalo da dobije licencu...


tagovi

Evrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara