Kris Džons (©MN Press)
Kris Džons (©MN Press)

Valensija pronašla pojačanje u Francuskoj: U Evroligu sa Krisom Džonsom

Vreme čitanja: 1min | sub. 25.06.22. | 18:21

Amerikanac po svemu sudeći karijeru nastavlja u ACB ligi

Kako prenosi španski Ensestando, Kris Džons karijeru nastavlja u Valensiji. Amerikanac je imao vrlo dobru sezonu u dresu Asvela, igrao odlično u tandemu sa Elijem Okobom i uskoro bi mogao da postane prvo pojačanje Aleksa Mumbrua u Fonteti.

Ovaj američki košarkaš je u Evroligi debitovao nosivši dres Makabija. Nije se najbolje snašao u Tel Avivu, pa se preselio u Asvel. U Francuskoj je bio neuporedivo bolji, pa je kako stvari stoje izboksovao i transfer u Valensiju.

Izabrane vesti

Džons je u nedavno okončanoj takmičarskoj godini Evroligi beležio 13,1 poen i 3,9 asistencija po nastupu (prosečan indeks 14,7). Nekoliko klubova iz elitnog takmičenja je pokazalo interesovanje, ali Valensija je izgleda pobedila konkurenciju i kaparisala prvo pojačanje.

Na mesto šefa struke je umesto Đoana Penjaroje (preselio se u Baskoniju) postavljen Aleksa Mumbrua. Bivši reprezentativac Španije je parafirao višegodišnju saradnju, pošto se dokazao kao perspektivan stručnjak u Bilbau.

Ekipu su napustili Majk Tobi, Luj Labejri i Oliver Henlan. Saradnja je produžena sa Klemenom Prepeličem, dok je novi ugovor ponuđen i iskusnom Semu van Rosomu.

Belgijanac je u klubu od 2013. godine, osvojio je sa Valensijom dva Evrokupa i po svemu sudeći provešće još jednu sezonu sa Narandžastima.



tagovi

KK ValensijaACB ligaAsvelKris DžonsSem Van RosomKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara