Dimitris Itudis (©Reuters)
Dimitris Itudis (©Reuters)

Vatutin otvoreno: Mnogi su želeli da vide leđa Itudisu

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.05.20. | 17:32

„Napravili smo pravi izbor što smo ga zadržali“, dodaje predsednik Armejaca

Pre ravno godinu dana u Vitoriji, ekipa CSKA iz Moskve osvojila je titulu prvaka Evrope u finalu protiv Anadolu Efesa. U ovo vreme, da nije bilo pandemije virusa korona, gledali bismo i završnicu tekuće sezone u Kelnu, međutim nastavak se i dalje nalazi u magli, a najnoviji znaci govore da su Evroliga i Evrokup pod velikim znakom pitanja.

Predsednik CSKA iz Moskve, Andrej Vatutin podsetio se u razgovoru za RIA Novosti tog sjajnog okršaja sa timom Ergina Atamana, ali je govorio i o aktuelnom treneru svog tima, Dimitrisu Itudisu, čiju su smenu mnogi tražili nakon neuspeha 2018. godine i poraza od Reala u polufinalu.

Izabrane vesti

„Možda se neću svega setiti do detalja, ali mislim da nisam ja bio taj koji je plakao posle pobede u Vitoriji prošle godine. Zapravo, Itudis je plakao, a ja sam bio presrećan. Bilo mi je drago što smo pobedili i lično mi je bilo drago zbog njega. Ako se vratimo u 2018. godinu, posle poraza od Reala u polufinalu, tim je bio pod ogromnom dozom pritiska. Mnogi su želeli da vide „krv“, tražili su odlazak Itudisa… Tako da nije bilo lako ni za koga od nas“, kaže Vatutin.

Dodaje da se nijednog trenutka nije dvoumio oko ostanka Itudisa u klubu i da misli da je napravio pravu odluku, što su rezultati kasnije pokazali.

„Kao rezultat svega, život je pokazao da smo napravili pravi izbor, iako nismo ništa konrektno menjali. Sačuvali smo Dimitrisa, neke ključne igrače i pobedili smo. Drago mi je da smo izabrali strategiju koja valja. Bio je to najbolji tim koji smo ikada imali. Nadam se da će u budućnosti biti još takvih“, dodao je predsednik Armejaca.

Moskovski klub više nema obaveza u VTB ligi koja je otkazana, dok čeka odluku Evrolige o eventualnom nastavku sezone tokom jula meseca. Vatutin je kroz neke prethodne razgovore naglasio da klub ima određenih problema finansijske prirode, pre svega zbog odlaska sponzora i da će budžet za narednu godinu sigurno biti daleko manji.


tagovi

Dimitris Itudis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara