Vensan Kole (©Star Sport)
Vensan Kole (©Star Sport)

Vensan Kole odredio spisak po formuli "13+6" za kvalifikacije: Bez igrača iz Evrolige i NBA

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.10.20. | 18:46

Francuska neće moći da računa na najveće zvezde

Približava se novembar, a pretposlednjim mesecom u godini i vreme kada će se ponovo igrati reprezentativna košarka. Prvi put posle februara, kada je sve stalo...

Selektor Francuske Vensan Kole polako se sprema za prvu reprezentativnu akciju i objavio je spisak od trinaest igrača, uz još šest potencijalnih zamena za mečeve protiv Nemačke 27. i Velike Britanije 29. novembra u kvalifikacijama za Evrobasket 2022. godine.

Izabrane vesti

Zanimljivo, na listi su samo igrači iz Evrokupa i FIBA Lige šampiona, ne i oni iz NBA i Evrolige. Podsetimo, košarkaši iz najjače lige sveta trenutno su na odmoru između dve sezone i klubovi im ne dozvoljavaju učešće u bilo kakvim reprezentativnim akcijama, dok se program Evrolige poklapa direktno sa terminima rezervisanim za kvalifikacione utakmice.

Na primarnom spisku se nalaze Andrju Albisi, Aksel Žulijen, David Mišino, Isaija Kordinine, Aksel Butelj, Lau Konate, Nikola Lang, Aksel Tupan, Amat M’Baje, Aleksandre Šasanž, Matijas Lesor, Džeri Butsijel i Mamadu Žeti.

Kao potencijalne izmene, koje čeka poziv u slučaju da neko sa primarnog spiska otpadne u međuvremenu su: Žonatan Ruselj, Ugo Invernici, Jakuba Utara, Damijen Inglis, Janis Morin i Abdulaj N’Doje



tagovi

kvalifikacije za Evrobasket 2022Vensan Kolekošarkaška reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara