Danijel Heket i Jam Madar (©Star Sport)
Danijel Heket i Jam Madar (©Star Sport)

Virtus zaslužuje da dobije specijalnu pozivnicu Evrolige

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.03.23. | 14:57

Danijel Heket veruje da će bolonjski sastav ponovo biti deo elite

Aktuelna sezona Evrolige je na dva meseca do kraja, a uveliko se razmišlja i spekuliše o tome ko će biti članovi evropske košarkaške elite naredne jeseni uz 12 vlasnika.

Jasno je već sada da moskovski CSKA, kao ni drugi ruski klubovi neće moći da se takmiče ni naredne sezone u Evroligi, pa uz finaliste Evrokupa ostaju pozicije koje će popuniti specijalne pozivnice. Šampionu Jadranske lige po prioritetu ide jedna, a šta je sa ostalim? O proširenju Evrolige će se razmatrati na sastanku u aprilu, s tim da bi isto moglo da stupi na scenu tek 2025. godine.

Izabrane vesti

Kako je novinar Aris Barkas nedavno objavio u autorskom tekstu na sajtu Eurohoops, Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet dobro se kotiraju jer je ova sezona pokazala koliki je značaj večitog derbija i koliko je interesovanje publike širom Evrope i sveta za najveći događaj srpskog sporta. Opet, plejmejker Virtusa Danijel Heket veruje da bolonjski sastav zaslužuje specijalnu pozivnicu. Podsetimo, u ovu sezonu je ušao kao osvajač Evrokupa.

"Klub je uradio fantastičan posa. Igrači su u poziciji da igraju najbolju košarku i daju sve od sebe, u dvorani su uvek pune tribine", kaže italijanski as i dodaje:

"Verujem da zaslužujemo specijalnu pozivnicu. Tim se borio dobro i uradio dobar posao. Ne želim da pričam o politici, ali isto tako ne vidim razlog zašto Virtus ne bi nastavio evropski put u Evroligi".

S druge strane, generalni direktor Virtusa Luka Baraldi je priznao da klub uveliko radi na tome da dobije licencu.

"To je jedan od naših glavnih ciljeva, ali ne zavisi sve od nas. Radimo sve što je u našoj moći, a u narednim sedmicama i mesecima nastavićemo razgovore na ovu temu", poručio je Baraldi.

Virtus je u međuvremenu označen zajedno sa Monakom kao dva prioriteta Evrolige za licencu o kojoj je Baraldi govorio, što čelnike takmičenja stavlja u poziciju da je proširenje lige - neminovnost. Takođe, sve smo bliže odluci o ulasku kluba iz UAE u elitno takmičenje tokom doglednog vremena, dok su od izuzetne važnosti za dalji razvoj označeni London i Pariz...



tagovi

Danijel HeketVirtus BolonjaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara