Vlade Đurović (© MN Press)
Vlade Đurović (© MN Press)

Vlade Đurović: Partizan je svetski tim, ali bolje je da izgubi treću utakmicu

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.04.23. | 19:46

Zanimljivo zapažanje poznatog trenera

Tuča bila i prošla, ali iz Madrida je Partizan Mozzart Bet, ipak, doneo lepe uspomene. Velikih 2-0 protiv Reala stavljaju ga u komotniju poziciju pred nastavak četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige, međutim, za pojedince košarkaške stručnjake dileme po pitanju konačnog ishoda ne postoje.

Čuveni trener, sada u ulozi analitirača, Vlade Đurović, uveren je da će crno-beli iskoristiti jednu od dve meč lopte protiv Reala i iz Beograda produžiti na Fajnal for.

Izabrane vesti

Partizan ide u Kaunas, sigurno“, uverava Đurović, tokom gostovanja u emisiji Oko magazin na RTS-u.

Pojašnjava da optimizam temelji na činjenici da na klupi Parnog valjka sedi najtrofejniji trener Starog kontinenta.

Nažalost, pobediće Partizan. Ja bih voleo da Partizan prvu izgubi, a drugu dobije. Govorimo o Željku. Ja sam čak i njega malo trenirao. On ovakve utakmice dobija. To ne igra, to dobija“.

Vidljivo tokom oba susreta u Viznik areni. Posebno drugog.

Ovo je najbolja utakmica Partizana. Vodiš protiv Reala u njihovoj dvorani pred 10.000 njihovih navijača, od prvog do poslednjeg sekunda. Svetski tim“.

Taj tim je doslovce pregazio španskog predstavnika, delovao sigurno, u prvom meču slavio pogotkom Kevina Pantera, u drugom se razleteo Dante Egzum...

Panter igra sjajno, rešio je prethodnu utakmicu, ali zašto sve da upropastiš sad... Računam da je bolje za Partizan da izgubi ovu (treću) utakmicu“, osvrnuo se Đurović i na kazne Evrolige, mada mu nije jasno zašto su disciplinci takmičenja bili blagi prema centru Reala. „Mislio sam da će Jabusele godinu dana biti kažnjen. Napao je igrača od kog je 30 kilograma teži. Onako je mogao da mu slomi lobanju“.

Poznati novinar, Slobodan Šarenac, koji je u karijeri komentarisao tuče na klupskom i reprezentativnom nivou osvrnuo se na potez Serhija Ljulja koji je i izazvao ceo sukob.

Jabusele je prošao fenomenalno. Ono je divljački potez za koji je trebalo dobiti maksimalnu kaznu. Ljulj nikad nije imao incident, ne znam. Pamtim ga kao fer i korektnog igrača. Radi ga igrač koji je nemoćan, divljački udarac, ali je dobio šta je hteo. Panter se zaustavio na vreme. Tu je teško kontrolisati emocije...“, pojasnio je Šarenac.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetVlade Đurović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara