(©AFP)
(©AFP)

Vrelina nema vreo teren: Majami pet godina ne zna za pobedu nad Denverom kod kuće

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 10:35

Denver slavio i ove sezone u gostima kod Hitsa

Napravio je Majami brejk. Ono po šta je došao u Denver, uspeo je da ostvari. Nakon prve dve utakmice velikog finala plej-ofa NBA lige rezultat je 1-1 i serija se sada seli na istok, odnosno na Floridu.

U naredne dve utakmice Majami će biti domaćin, pa će imati priliku da pred svojim navijačima „naplati“ tu prednost i sa dve pobede dođe na korak od prstena. Imaju li onda fanovi Nagetsa razloga za zebnju?

Izabrane vesti

Pa i ne baš. Jer, tradicija je debelo na strani Denvera. Štaviše, podatak koji je pomalo i za nevericu: Majami punih pet godina nije pobedio Nagetse u svojoj kući na Floridi! Poslednji trijumf je upisao u martu 2018. godine i to posle produžetaka (149:141, 118:118). A, bez tog dodatnog vremena, Denver je prethodni put pao 2016. godine.

U ovih sedam godina, dakle, pet puta je trijumfovao Jokićev tim na Floridi, a samo jednom Majami. Zanimljivo je da je i te večeri kada su Hitsi poslednji put slavili na svom terenu, najefikasniji igrač utakmice bio srpski as u Denveru - ubacio je 34 poena!

Uostalom, tim iz Kolorada je i ove sezone pobedio u Kaseja centru. Bilo je 112:108, najbolji igrač na terenu bio je Nikola Jokić, koji je meč završio sa 27 poena, 12 skokova i osam asistencije. I to bez Džamala Mareja na terenu! Najveća podrška srpskom asu bio je Majkl Porter džunior sa 17 poena, dok je u Majamiju najbolji bio Džimi Batler sa 24 poena. Naravno da utakmice ne mogu da se porede, pogotovo sa razmakom od četiri meseca, ali ova pobeda daje sigurnost Nagetsima, da znaju kako se dobijaju utakmice na Floridi.

Nije Majami ni tokom osnovnog dela sezone bio naročito blistav na svom terenu. Sezonu je završio sa skorom 27-14. A i u plej-ofu je umeo da omane pred svojim navijačima. Najbolji pokazatelj je finalna serija Istočne konferencije. Dok su Hitsi pravili brejkove u Bostonu, dozvoljavali su Keltima da im uzvrate istom merom u njihovoj kući.

Možda je više za brigu navijača, ali i stručnog štaba i košarkaša Denvera činjenica da su Hitsi našli način kako da ih zaustave. Da im u napadu naprave silne probleme, a u odbrani uštopuju gotovo sve ostale igrače osim Jokića. Ali, što se tiče neke „vreline“ u dvorani Vreline, pogotovo kada Nagetsi dolaze, to baš i nije slučaj.


tagovi

Denver NagetsMajami HitNBA ligaNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara