Ostoja Mijailović (©Starsport)
Ostoja Mijailović (©Starsport)

Zašto je Partizan “priznao“ FMP kao vlasnika

Vreme čitanja: 1min | sre. 16.12.20. | 13:25

Crno-beli se i dalje nadaju da će isterati svoje

Posle meseci tenzija situacija u regionalnoj košarci kao da je postala malo vedrija. FMP je upisan kao jedan od vlasnika ABA lige i takmičenje bi trebalo da se normalno nastavi prema planu. Međutim, navijače Partizana sada sigurno zanima zašto su crno-beli pristali da potpišu prenos vlasništva na FMP nakon što su mesecima tvrdili da su FMP i Crvena zvezda u sukobu interesa?

Nezvanično se može čuti, više je razloga koji su ubedili Partizanovu upravu, na čelu sa Ostojom Mijailovićem, da se “predomisli“.

Izabrane vesti

Prvi: Zoran Tošković, tast Filipa Čovića, sina prvog čoveka Crvene zvezde Nebojše, nije više predstavnik Pantera u regionalnom takmičenju. Dalje, FMP nije dobio predsedavanje Jadranskom ligom, iako mu je ono sledovalo po principu rotacije. Umesto toga, ligom će do daljeg rukovoditi Dragan Bokan ispred Budućnosti.

Bokanov osnovni zadatak će biti da preduzme sve neophodne korake za transformaciju ABA lige u društvo sa ograničenom odgovornošću. Prema saopštenju od 19. novembra skupština sa samo tom tačkom dnevnog reda trebalo je da se održi najkasnije do 15. decembra. Taj je rok istekao, ali se skupština još nije održala, jer se navodno još sređuju svi papiri.

Jedan od Partizanovih uslova je i da se na toj skupštini u društveni ugovor ubaci i klauzula po kojoj će za sve sporove u ABA ligi, uz sada aktuelni Trgovinski sud u Zagrebu, biti nadležan i Sud za arbitražu u sportu (CAS) u Lozani.



Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara