Željko Obradović: Promene u Zvezdi su nebitne za nas...

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.10.23. | 19:51

“Moramo da igramo sa više motivacije”, poručio strateg crno-belih

"Dobro veče treneru", čulo se među brojnim novinarima koji su došli da isprate finiš treninga Partizan Mozzart Beta pred večiti derbi sa Crvenom zvezdom u četvrtak. "Bio je dan kada smo ušli u dvoranu", odgovorio je Obradović uz smeh, a potom se upustio u nešto detaljniju analzu pred okršaj 5. kola Evrolige.

Pre svega je bilo reči o promenama u Crvenoj zvezdi. Tačnije o promeni na klupi s obzirom da je stigao Janis Sferopulos umesto Duška Ivanovića.

Izabrane vesti

"Ovako... da pustimo sve svari koje su se desile u Zvezdi. To nije nešto što je važno za nas. Za nas je mnogo važnije da izađemo na utakmicu sa znatno drugačijom motivacijom nego što je bilo sa Megom i sa mnogo većom energijom. Nadam se da će to moji momci shvatiti, to je najbitnije, ostalo je manje bitno", rekao je Obradović.

Otkrio je kako su izgledali dani posle poraza od šokantnog poraza Mege u ABA ligi.

"Analizirali utakmicu i pustili igrače da idu kućama. Da se odmore i da se koncentrišu na ono što dolazi. Nemamo vremena da patimo, sezona je tek počela. Nije ni prvi mesec. Radilo se uobičajeno, samo se insistiralo na detaljima".

Usledilo je pitanje šta je potrebno da igrači ostanu mirni na parketu.

"Kontrola loših emocija je bitna, dobre emocije su nešto požiljno na parketu. Na igračima je da igraju košarku, ono što čitav život rade. Uostalom ovo je najlepši deo posla, igramo protiv velikog rivala, veliki sportski rival, ništa osim toga".

Kada je večiti derbi u pitanju, uvek se priča o bezbednosti i o eventualnim incidentima.

"Bilo bi lepo da se nastavi tamo gde smo stali prošle sezone. Želimo da pošaljemo lepu sliku, mi na terenu nikada nismo imali problema. Za mene je peta utakmica ABA lige bila fantastična, nije pao niti jedan papir. Neka se tako ponovi. Želim da kažem, da insistiram da i Partizan i Crvena zvezda treba da budu stalni članovi Evrolige", dodao je Obradović.

Oba tima u meč ulaze u lošem trenutku. Crvena zvezda je smenila trenera, Janis Sferopulos je stigao u nedelju, pobedom debitovao u ponedeljak, ali igra ponovo nije bila na visokom nivo. Što se Partizana tiče, u meč ulaze posle šokatnog poraza od Mege. Uz sve to oba tima su trenutno na 1-3 u elitnom takmičenju.



tagovi

Željko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara