Alberto Abalde na lekarskim pregledima (©Real Madrid Baloncesto)
Alberto Abalde na lekarskim pregledima (©Real Madrid Baloncesto)

ZVANIČNO: Real završio najskuplji transfer leta!

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.07.20. | 19:43

Alberto Abalde potpisao do 2025. godine

Bilo je samo pitanje kada će Real Madrid aktivirati najskuplju transfer bombu ovog leta i sada je zvanično - Alberto Abalde postao je novi igrač Kraljevića!

Kao što je bilo najavljeno, Real Madrid je za ovaj posao iskeširao 2.200.000 evra, koja je zapravo prosledio Abaldeu kako bi on platio otkupnu klauzulu od 1.500.000 evra, plus još 700.000 evropskih novčanica na ime poreza! Navikli smo poslednjih godina najviše od španskih klubova da plaćaju visoka obeštećenja, pa i da njihovi igrači budu uključeni u najskuplje transakcije na Starom kontinentu, pa je tako i transfer Alberta Abaldea spao među 20 najskupljih svih vremena.

Izabrane vesti

Real Madrid je još jednom pobedio konkurenciju i dobio igrača ogromne perspektive i velikih kvaliteta na obe polovine terena za narednu deceniju. Abalde je sa Real Madrid potpisao "fudbalski" ugovor u trajanju od pet godina, što je zaista prava retkost na evropskoj košarkaškoj sceni. On je u utorak u popodnevnim časovima prošao medicinske preglede u Madridu, posle čega je i aktiviran njegov ugovor u novom klubu. Na godišnjem nivou zarađivaće oko 1.500.000 evra.

Ovaj transfer je po visini izdvojenog obeštećenja stao rame uz rame sa onim koji je Mirza Teletović ostvario kada je prelazio iz Baskonije u Bruklin. Netsi su leta 2012. godine platili takođe 2.200.000 evra. Abaldeov transfer sada je ispred onih Marija Hezonje iz Barselone u Orlando (2.000.000 evra), Viktora Klavera iz Valensije u Barselonu (2.000.000 evra) i Aleksa Abrinesa iz Barselone u Oklahomu (2.000.000 evra).

Valensijin projekat iz snova

Dakle, Slepi miševi su ostvari najveće obeštećenje u klupskoj istoriji, pošto je dosadašnji rekorder Klaver pre četiri godine plaćen oko 200.000 evra manje. 



tagovi

Alberto AbaldeReal MadridValensija

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara