Nikola Topić (MN Press)
Nikola Topić (MN Press)

Zvezda izgubila od Reala, Topić ubacio 39 poena

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 12:39

Talentovani plejmejker završio sa indeksom 48

U Kaunasu je počeo završni turnir juniorske Evrolige na kojem među osam najboljih evropskih klubova učestvuju i dva srpska.

Juniori Crvene zvezde su prvi izašli na parket i porazom otvorili takmičenje u grupi. Real Madrid je bio bolji od crveno-belih i slavio 85:81, a Zvezdi nije pomogla ni sjajna partija Nikole Topića.

Izabrane vesti

Talentovani plejmejker je po navici sam vukao tim ali nije uspeo da donese pobedu. Postigao je čak 39 poena i na kraju meč završio sa čudesnim indeksom korisnosti od 48. Za dva poena je šutirao 8/13, za tri 3/5, a sa linije penala je gađao 14/15. Dodao je još šest skokova i osam asistencija.

Već u prvoj četvrtini je Topić ubacio 10 poena i Zvezda je taj period igre rešila u svoju korist 24:20. Ali Real je imao više raspoloženih i kvalitetnijih igrača i do kraja poluvremena je napravio preokret. Razigrali su se Ugo Gonzales, Rus Jegor Demin i Slovenac Jan Vide. Sva trojica su do poluvremena imali dvocifren košgeterski učinak i Real je na veliki odmor otišao sa vođstvom 54:44. U Zvezdi osim Topića nije bilo raspoloženog igrača.

Imao je Real i velikih plus 20 na kraju trećeg kvartala (72:52) i delovalo je da je rešio pitanje pobednika. Uspela je Zvezda u poslednjoj četvrtini da stisne odbranu, doda gas i počne da topi prednost rivala. Topiću se priključio Petar Avlijaš sa nekoliko vezanih koševa i Zvezda je na dva minuta do kraja uspela da priđe na samo tri poena zaostatka. Imala je šansu da utakmicu potpuno vrati u egal ali je Topić vezao dve izgubljene lopte. Gonzales i Vide su u finišu bili precizni sa linije penala i prelomili utakmicu.

Real je imao četvoricu dvocifrenih koštegera. Gonzales je ubacio 24 poena, Vide 19, Dijanj 17 a Demin 14 poena. Dijanj je dodao i impresivnih 15 skokova. U Zvezdinom timu osim Topića nije bilo raspoloženih. Samo je Avlijaš sa 10 poena bio dvocifren.

Pored Reala i Zvezde u grupi su još Barselona i Panatinaikos. Sutra se igraju mečevi druge grupe u kojoj nastupaju košarkaški Mege, Žalgirisa, Huventuda i Nekst Džen tima.


tagovi

Nikola Topić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara