Branko Lazić i Vladimir Jovanović (©Starsport)
Branko Lazić i Vladimir Jovanović (©Starsport)

Zvezda kreće u odbranu regionalne titule: Naše ambicije u ABA ligi se znaju

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.09.22. | 16:38

Crveno-beli na otvaranju sezone dočekuju MZT iz Skoplja

Vreme je da se ponovo zaigra najbolja košarka u regionu! ABA ligu će otvoriti Zadar i Studentski centar, a Crvena zvezda će sutra iz dvorane “Aleksandar Nikolić” krenuti u odbranu regionalne titule.

Na startu nove sezone šestostruki šampion regionalnog takmičenja – crveno-beli su, uz Partizan, rekorderi sa šest podignutih pehara – dočekuje MZT Skoplje (20.00) i želi da trijumfom započne pohod na novi trofej. Sutrašnji duel crveno-belih i povratnika u elitni rang ABA lige prilika je za navijače da se upoznaju sa novim timom, a novopridošlicama da se pokažu u pravom svetlu.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je angažovala osmoricu novih igrača, na Mali Kalemegdan su stigli Nemanja Nedović, Hasan Martin, Džon Holand, Dalibor Ilić, Filip Petrušev, Ben Bentil, Džejlen Adams i Miroslav Raduljica, kao i Vladimir Jovanović, koji je preuzeo dirigentsku palicu od Dejana Radonjića.

Uoči starta ABA lige u Crvenoj zvezdi ne skrivaju ambicije, ostale su nepromenjene. Žele da sačuvaju status vladara na Jadranu i u 13. međusobnom susretu sa makedonskim klubom upišu 12. pobedu.

Počinje sezona i na otvaranju igramo protiv ekipe MZT-a koja je između dve sezone ojačala svoj roster u kome se nalazi puno iskusnih igrača. Ekipa koju shvatamo maksimalno ozbiljno. Međutim, znamo šta radimo, naše ambicije se znaju, igramo na domaćem terenu. Želimo da nametnemo naš ritam od samog starta i da odigramo dobru utakmicu pred našim navijačima, koje pozivam da dođu u subotu uveče u halu i pruže momcima podršku na startu sezone“, rekao je Vladimir Jovanović.

Od uloge favorita ne beži ni Branko Lazić, ali i upozorava da će tokom sezone biti ogromno pražnjenje i da ne sme biti zaletanja.

Odigrali smo tokom pripremnog perioda nekolicinu utakmica sa prvim i osnovnim ciljem da se što bolje uigramo i pripremimo za početak sezone. Naši ciljevi u ABA ligi se znaju, ali zaista moramo da idemo utakmicu po utakmicu jer nas očekuje izuzetno naporna sezona sa velikim brojem utakmica. Želimo da odigramo dobar meč protiv iskusnog tima, povratnika u ligu, da se predstavimo našim navijačima na premijeri i zabeležimo pobedu“, poručio je kapiten Branko Lazić.


tagovi

KK Crvena zvezdaABA ligaVladimir JovanovićBranko Lazić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara