Košarkaši Crvene zvezde (Foto: MN Press)
Košarkaši Crvene zvezde (Foto: MN Press)

Zvezda pronašla prepoznatljiv ritam, Kampaco bi mogao da blesne u četvrtoj utakmici finala

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.06.23. | 16:02

Košarkaši Crvene zvezde dobili su prvi meč pred svojim navijačima u finalu ABA lige i prepolovili prednost Partizan Mozzart Beta

Posle gotovo dva i po sata bespoštedne borbe, Crvena zvezda je uzvratila udarac. Dobila treći meč u finalu ABA lige pred svojim navijačima, posle dva uvodna poraza od Partizan Mozzart Beta u Štark Areni, a već u četvrtak od 19.00 će imati priliku i da izjednači i seriju odvede u majstoricu.

Prvo poluvreme je bilo tesno, Partizan je poenima u smiraj obe deonice uspevao da dođe do prednosti pred odmor. U redovima branioca trona još su se tražili pojedinci koji će povući u napadu i napraviti ključnu razliku. A onda je Filip Petrušev krajem treće četvrtine najavio veliki nalet crveno-belih, omogućio svom timu da poslednji predah dočeka sa viškom (62:59). Nakon njega je odgovornost preuzeo Nemanja Nedović i sa deset vezanih poena u odlučujućoj deonici trasirao put ka pobedi. Uz sveprisutnog Luku Mitrovića, tačku je dalekometnim hicem, pa ukradenom loptom, stavio Luka Vildoza i veliko slavlje u krcatoj dvorani Aleksandar Nikolić je moglo da počne.

Izabrane vesti

"Nije bilo nimalo lako kada znate da ste na 0:2 i da nemate više prava na kiks. To se videlo u prvom poluvremenu, ali nismo imali energiju i strpljenja. Igrali smo brzopleto u napadu, pre svega želeći da dobijemo utakmicu u prvom poluvremenu. To se pokazalo kada smo stali na loptu, tražili smo bolja rešenja i došli do velike pobede", bili su prvu utisci Mitrovića posle trijumfa.

Igralo se čvrsto od prvog do poslednjeg minuta, sa mnogo žara na obe strane, agresivno u odbrani.

"Ne znam koji derbi nije bio pun kontakta, to je jednostavno... Dve kvalitetne ekipe, dva evroligaša, ne treba očekivati nikoga da će sa spuštenim gardom da uđe u meč".

Jasno je da je košarkašima Zvezde pao kamen sa srca, ali očekuje ih još jedan biti ili ne biti meč pred svojom publikom.

"Ne očekujemo ništa lakšu utakmicu. O Partizanu imam samo reči hvale, ekipa koja ima veliki napadački potencijal, to je pokazala više puta ove sezone. Bićemo spremni da odbranimo domaći teren do kraja".

U prva dva susreta izabranici Duška Ivanovića nisu odigrali na nivou na koji su navikli svoje pristalice. Uticali su velika pauza i proređen kalendar na ritam crveno-belih, ali sada su vratili samopouzdanje i utisak je konačno zaigrali po željenim notama. Delovali su sve bolje kako je meč odmicao. Kako se pripremiti za još jednu utakmicu u kojoj Mitrović i drugovi ponovo neće imati prava na grešku? Ponoviti sve dobro iz minule, posebno iz odlučujućih 10 minuta.

"Jedino o čemu razmišljam je kako se što bolje oporaviti za 48 sati, što je više moguće. Gledamo neke snimke kad se skupimo, analiziramo, izvlačimo pouke iz poraza".

Utisak je da Fakundo Kampaco još nije zasijao punim sjajem u finalnoj seriji. Upisao je dabl-dabl u prvom meču (15 poena i 10 asistencija), a onda zabeležio samo dva indeksna poena u revanšu (devet poena i sedam asistencija), dok je u trijumfu učestvovao sa sedam poena i šest završnih dodavanja (indeks sedam). Čini se da bi četvrta utakmica mogla da bude njegova?

"Vidi se da mu mnogo znači, da ima želju. Možda iz te velike želje, nekad ne ide onako kako ste zamislili. Faku ima ogroman kvalitet i iskustvo, sigurno će njemu kao i ekipi značiti da se skine teret. Generalno na njemu je najveći teret organizacije napada", zaključio je Mitrović.

Kampaco je kratko sumirao utiske istakao da će u sledećem susretu najvažnije biti zadržati energiju sa kojom su on i njegovi saigrači odigrali treći susret.

"Ovo je velika pobeda za nas. Bio je ovo meč na sve ili ništa. Igrali smo sa mnogo odgovornosti. Iskoristili smo prednost toga što smo igrali pred domaćim navijačima. Imali smo neke uspone i padove, ali je važno da smo izdržali. Najvažnije da smo dobili. Sledeći meč će biti drugačiji, moraćemo da pokažemo istu energiju, da odigramo dobru košarku i da pokušamo da pobedimo", jasan je Argentinac.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart BetLuka MitrovićFakundo Kampaco

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara