Andrija Grbović i Dalibor Ilić (©Starsport)
Andrija Grbović i Dalibor Ilić (©Starsport)

Zvezda u Novom Mestu, Ilić poručuje: To što smo favoriti na papiru ne znači ništa

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 17:20

Crveno-beli gostuju Krki u 9. kolu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde su, posle teškog poraza u Evroligi protiv Olimpije Milano, otputovali u Sloveniju, gde će u ponedeljak odmeriti snage sa Krkom (17.00) u 9. rundi ABA lige.

Crveno-beli su jedini tim sa samo jednim porazom u regionalnom takmičenju, pa će se potruditi da tako i ostane posle gostovanja u Novom Mestu. Biće im to 15. meč u dvorani Leon Štukelj, a dosad su se 10 puta kući vraćali sa trijumfom u rukuma (ukupan bilans 22-6 u korist Zvezde),

Izabrane vesti

Trener Janis Sferopulos ponovo neće moći da računa na Branka Lazića i Adama Hangu, ali ističe da veoma bitno da ekipa odigra dobar meč i vratio se na pobednički kolosek.

"Očekuje nas utakmica protiv tima koga poštujemo upravo zbog načina na koji igra.Ono što je do nas je da moramo da budemo i mentalno i fizički spremni, da se igrajući našu najbolju košarku, vratimo pozitivnim rezultatima i pobedama", rekao je Sferopulos.

Dalibor Ilić ima veliko poštovanje za narednog rivala.

"Očekuje nas utakmica sa ekipom koja je znala u prošlosti da iznenadi rivale, ne samo u svojoj dvorani. To što smo favoriti na papiru ne znači ništa ako ne odigramo dobru utakmicu i to ne prenesemo na teren protiv ekipe koja zaslužuje respekt", dodao je Ilić.

Ponedeljak, 17.00: (1,85) Krka (hendikep 17,5) Crvena zvezda (1,85)

Šef struke slovenačkog tima, Gašper Okorn, ističe da će se njegova ekipa boriti da parira favorizovanom rivalu.

"O Crvenoj zvezdi ne treba trošiti mnogo reči. Oni su u Evroligi, vodeća ekipa u ABA ligi, sa veoma širokim rosterom. To je nešto slično kao da igrate protiv Partizana. Od nedelje do petka smo odigrali tri utakmice u šest dana, tako da nemamo puno vremena za pripremu za ovu utakmicu. Za nas je važnije da se odmorimo i pokušamo da pariramo Beograđanima koliko god je moguće. Naravno, borićemo se i pozivam što više gledalaca da nam pruže podršku," rekao je Okorn.

Miha Škedelj se takođe nada dobroj podršci sa tribina.

"Očekuje nas težak protivnik, jedan od favorita lige. Nadam se da će se arena napuniti i da će nam navijači pružiti dodatnu snagu za borbu koju moramo pokazati", dodao je Škedelj.



tagovi

KK Crvena zvezdaJanis SferopulosDalibor IlićKrkaGašper Okorn

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara