Kevin Panter © Star Sport
Kevin Panter © Star Sport

Zvezda ukrotila Pantera: Amerikanac sveden na 33 odsto šuta iz igre

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.05.22. | 11:05

Bek Partizana u mečevima za titulu šampiona ABA lige je ubacio svega pet šuteva od 15

Posle dva meča finalne serije ABA lige, jedna stvar je očigledna iz tabora Partizana. Kevin Panter je odigrao daleko ispod očekivanog nivoa u najbitnijem momentu sezone. Bek crno-belih je na dva meča ukupno ubacio 24 poena uz vrlo slab procenat šuta iz igre. Pogodio je pet puta iz 15 pokušaja (33%) pa će u narednoj utakmici morati neuporedivo bolje ukoliko ima nameru da pomogne ekipi da ostane u igri za trofej.

U prvoj meču finala Panter je postigao 15 poena, ali većina njih stigla je u momentu kada je Zvezda već uveliko uspostavila kontrolu nad duelom, dok u prvom poluvremenu, kada je Partizan pokušao da napravi veću razliku, nije imao municije. U drugoj utakmici je bio još slabiji - devet poena. Svega pet puta šuteva iz igre. Pogodio je jednu trojku i to na samom početku okršaja sa večitim rivalom.

Izabrane vesti

Ostatak duela igrači Zvezde su odigrali izuzetnu odbranu i u potpunosti ukrotili igrača koji je letos stigao u Humsku da bude apsolutni lider i prvi strelac tima, posebno u momentima kada se lomi sezona. Pošto smo stigli do samog kraja sezone na Jadranu, čini se da je baš u tim mečevima Panter ostao ispod očekivanog.

Nesmunjiv je njegov napadački talenat, ali Zvezda je očigledno pronašla formulu kako da taj talenat svede na apsolutni minimum. Na pet odigranih derbija ove sezone, Zvezda je upisala četiri pobede, jedini put kada je Partizan pobedio, Panter je odigrao dobro. Bilo je to u 21. kolu ligaškog dela kada je postigao 22 poena. Sve ostalo je bilo znatno nekvalitetnije uključujući i finale Kupa Koraća kada je postigao 14 poena, ali je ubacio samo četiri šuta iz igre iz 11 pokušaja.

Pamte se i Panterovi promašaji u najbolnijem porazu Partizana ove sezone - protiv Burse. U osmini finala Evrokupa, Partizanov bek je takođe bio neprecizan pogodivši tri šuta iz 13 pokušaja.

Tokom sezone Panter je u nekoliko navrata otvoreno pričao sa novinarima, otkrivajući na kakve probleme sve nailazi. Sećaju se verovatno navijači Partizana Kevina sa početka sezone kada je bio neumoljiv, čak je i sam donosio pobede. Dovoljno je samo pogledati završnicu protiv Huventuda kada je sa dva suta sam srušio Špance. Ipak od tada znatno se menja situacija.

"Neki timovi šalju čuvare da me markiraju bez obzira da li imam loptu ili ne, a kada je primim konstantno sam udvojen", pričao je svojevremeno Panter.

Od tada Amerikanac je igrao po sistemu toplo-hladno. Nekada bljesne i zatrpa koš protivnika iz svih pozicija, a nekada u potpunosti nestane sa terena. Kao u Podgorici kada je ostao na nuli, a onda u majstorici u Beogradu raznese protivnika sa 30 poena.

"Previše puta ove sezone mi se dešava da bude pasivan, protv Budućnosti sam ušao sa misijom da postignem poene, moram da budem agresivniji", rekao je bio Panter posle pobede protiv Budućnosti i plasmana u finale ABA lige.

Sada mora ponovo da pronađe tu agresivnost, ali i preciznost protiv čvrste odbrane Zvezde. U suprotnom, crveno-beli će imati neuporedivo lakši posao u sredu kada se bude igrala treća utakmica finalne serije regionalnog šampionata.

PANTEROVI UČINCI PROTIV CRVENE ZVEZDE

8. kolo ABA lige - Za 31 minut šest poena (2/4 za dva, 0/3 za tri, 2/2 slobodna bacanja) PORAZ

Finale Kupa Koraća - Za 29 minuta 14 poena (1/4 za dva, 3/7 za tri, 3/3 slobodna bacanja) PORAZ

21. kolo ABA lige - Za 33 minuta 22 poena (4/5 za dva, 1/2 za tri, 11/12 slobodna bacanja) POBEDA

1. meč finalne serije ABA - Za 35 minuta 15 poena (2/4 za dva, 2/6 za tri, 5/5 slobodna bacanja) PORAZ

2. meč finalne serije ABA - Za 27 minuta devet poena (0/2 za dva, 1/3 za tri, 6/6 slobodna bacanja) PORAZ


tagovi

Kevin PanterKK PartizanKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara