"Šćepanović"
"Šćepanović"

Šćepanović odlazi sa čela Superlige

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.04.16. | 09:20

On će obavljati ovu funkciju do 8. aprila kada se očekuje skupština i promena na čelu

ŠćepanovićZoran Šćepanović odlazi sa mesta predsednika Zajednice Superlige, javlja Blic. On će ovu funkciju obavljati do 8. aprila kada će biti skupština ove organizacije. Šćepanović svojevoljno napušta mesto predsednika, zbog, kako kaže, još veće efikasnosti. 

Takođe, on je, kako kaže, svojevoljno odlučio da se ne kandiduje ponovo.
"Pre mesec dana sam svoj mandat stavio na raspolaganje Izvršnom odboru, ali sam dobio podršku predstavnika klubova ZSL da nastavim sa radom. Međutim, raspisivanjem ovih izbora moj mandat ističe, i doneo sam odluku da se ne kandidujem ponovo. Treba da se menjamo. Nijedna funkcija, pa ni moja, nije bogom dana. U tom smislu odlučio sam da na Skupštini, koja je zakazana za 8. april, raspišem izbore za predsednika Zajednice klubova", kaže Zoran Šćepanović, a prenosi Blic.

Izabrane vesti

Šćepanović kaže da bi ovaj njegov gest trebalo doprinese lakšem delegiranju i preuzimanju odgovornosti.
"Znam da je u Srbiji neobično da neko napušta funkciju, a da to ne mora. Ali neka ovo bude paradigma kako promene u strukturi rukovođenja nisu tektonske promene i poremećaji, nego samo razložna rotiranja, zbog još veće efikasnosti, kao i delegiranje i preuzimanje odgovornosti. Jer, ne zaboravite, Zajednicu čini 16 klubova, koji su potpuno ravnopravni u odlučivanju, pa zašto onda ne bi bili i u rukovođenju".

On ističe da mu je posbno drago što je učinio napor da se klubovi prijateljksi ponašaju. Posebno ona dva najveća.
"Ono što se ne vidi, a siguran sam da je podiglo Zajednicu na viši nivo, to je moj napor da se klubovi odnose prijateljski jedni prema drugima. Stavio sam za isti sto, posle skoro dve decenije, rukovodstva Crvene zvezde i Partizana, kao i svih drugih klubova koji nisu imali kvalitetne odnose. Na to sam ponosan. Dao sam im do znanja da moraju da imaju svest o ogromnoj odgovornosti u kreiranju javnog mnjenja, kada je u pitanju fudbal, i ne samo fudbal".

Za Šćepanovićevog naslednika na mestu predsednika Zajednice Superlige figuriraju dva kandidata. U igri su čelnik Javora iz Ivanjice, Dragomir Lazović, kao i predsednik Jagodine, Goran Milanović.

(FOTO: Starsport)


tagovi

Zoran ŠćepanovićSuperligaSrbijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara