Čovek koji se najviše obradovao potresima u Madridu! Bejl konačno izlazi iz senke

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.07.18. | 11:27

Otkazani razgovori menadžera velškog krila sa rukovodstvom Reala, prvo sastanak sa Lopetegijem

 

Čuveni As je to najbolje opisao uvodnim rečima: „ponekad je u fudbalu najbolje ne raditi – ništa“.

Izabrane vesti

I stvarno, ako se pogleda slučaj Gereta Bejla, možda mu to što je ćutao još od one noći Kardifu donese ogroman profit. U igračkom smislu, razume se.

Hitronogi Velšanin je tad poručio da nije siguran hoće li ostati u Madridu, najavio sastanak sa agentom, postavio kao uslov želju da bude starter i otišao na odmor. U međuvremenu je osluškivao što se dešava u taboru prvaka Evrope. A bilo je potresno. Tačno pet dana posle odbranjene titule Lige šampiona Zinedin Zidan je podneo ostavku, u međuvremenu je uz još jednu buru angažovan Đulen Lopetegi, a onda je još snažniji fudbalski zemljotres pogodio glavni grad Španije, objavom da se Kristijano Ronaldo seli u Juventus.

Ta dešavanja mogla bi konačno da promene status Gereta Bejla, koji je od fudbalera projektovanog za odlazak – na kome bi i sam insitirao, jer kod Zidana sigurno ne bi dobio značajniju ulogu – postao poželjan u Realu. Zato As uverava da je menadžer Džonatan Barnet otkazao sastanak sa čelnicima kluba, svestan da se situacija okrenula za 180 stepeni. Osim toga, u ponedeljak Los Blankosi počinju pripreme i očekuje se da posle prvog treninga Lopetegi pozove Bejla u kancelariju i saopšti mu da li ga i gde vidi u timu i je li spreman da ga tretira kao fudbalera u prvih 11.

U slučaju pozitivnih signala novog trenera, Bejl bi konačno mogao i da izađe iz senke kojom ga je prekrio Kristijano Ronaldo. Portugalac se seli u Italiju što bi trebalo da otvori prostor nekad najskupljem igraču sveta da konačno u kontinuitetu pokaže zbog čega je doveden na stadion „Santjago Bernabeu“. Ta reč „kontinitet“ jedino i brine Lopetegija i zvaničnike Reala, jer je Velšanin za pet godina na terenu proveo tek 53,3 odsto mogućeg vremena.

Bude li odgovor Đulena Lopetegija negativan, tek onda će Džonatan Barnet krenuti u ofanzivu i poraditi na povratku svog klijenta u Englesku, gde Mančester junajted i Totenhem slove kao najlogičniji potencijalni kupci. Pogotovo što su i jedni i drugi spremni da plate više od 100.000.000 evra, ako ga Madriđani ne budu želeli. U svakom slučaju će profitirati: ili će im na sportskom planu ostati igrač sposoban da pravi razliku ili će ga prodati po cenu većoj od one koju su platili leta 2013.

FOTO: Action images


tagovi

Geret Bejl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara