"Vukić, Silva, Fofana i Babović"
"Vukić, Silva, Fofana i Babović"

Gde je nestala Partizanova „desetka“?

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.02.16. | 19:45

Posle tri i po godine crno-beli nemaju u kadru najpopularniji broj u svetu fudbala

Vukić, Silva, Fofana i BabovićPosle tri i po godine Partizan ulazi u sezonu bez - „desetke“. Crno-beli su ove zime potpuno renovirali tim, rastali se sa nekoliko važnih igrača od jesenas, oslonili se na mlade i(li) strance, a u tom tumbanju ostali bez glavnog ideloga igre. Po broju i po priželjkivanom učinku na terenu.

Do promene je došlo po povratku ekipe sa priprema na Kipru, kad je Ismail Beko Fofana, koji je u prvom mandatu nosio „desetku“ - iako igra centarfora - zadužio dres na čijoj je poleđini 11, kao i činjenice da klub tokom prelaznog roka nije uspeo da nađe odgovarajuću zamenu dosadašnejm zameniku kapitena Stefanu Baboviću, koji je čuveni broj nosio poslednjih godinu dana.

Izabrane vesti

Zauvek u srcima Partizanovih navijača - Almami MoreiraTako se došlo do saznanja da prvi put posle leta 2012, kad je Zvonimir Vukić nosio „desetku“, a onda zbog nesporazuma sa tadašnjim trenerom Vladimirom Vermezovićem napustio Topčidersko brdu, crno-beli nemaju kreatora po broju. Ruku na srce, pokušavali su tokom januara na sve načine da dovedu Mirka Ivanića iz Vojvodine, zatim Sejdubu Sumu iz Slovana, za koje je trener Ivan Tomić namemenio ulogu iza špiceva i u pregovorima im nudio čuvenu „desetku“ kao stimulans, magnetno dejstvo da požure ka Humskoj 1, ali su zbog tvrdokornog stava mladog reprezentativca i upornosti Al Kacije iz Kuvajta da zadrži svog najboljeg igrača na pozajmici ostali bez fudbalera koji bi trebalo da pravi razliku.

PROMAŠAJ: Eliomar Silva i Ljubiša TumbakovićKao nekad, na primer, Almami Moreira, svakako najpoznatija Partizanova „desetka“ u minuloj deceniji ili Zvonimir Vukić posle njega, mada je bilo i prilično čudnih izbora sportskog sektora. Recimo, onomad kad je Ljubiša Tumbaković slavodobitno predao simbol za umetnost u fudbalskom svetu na korišćenje Eliomaru Silvi.

Brazilac je broj nasledio upravo posle šestomesečne praznine nastale Vukićevim odlaskom i od tada do danas, Partizan je uvek imao nekog ko ili nosi „desetku“ ili igra na pozicji namenjenoj „desetki“. Jednu polusezonu maltene sam je „izvukao“ Miloš Jojić, potom je Nikola Ninković preuzimao odgovornost, Saša Ilić po potrebi i nesumnjivo velikom znanju ulazio s klupe da pokrene Parni valjak kad mu ne ide, Beko Fofana je taj borj nosio, iako je svestan da mu više pristaje neki koji oblače napadači, sve do trećeg mandata Stefana Babovića, koji je sredinom januara napustio Topčidersko brdu i „desetku“ ostavio bez vlasnika.

Bar do leta...

MIHAJLOVIĆU „SEDMICA“, ŽIVKOVIĆ LICENCIRAN I ZA PROLEĆE

Andrija Živkoivć još može da se predomisliPromena koju je izvršio Ismail Beko Fofana nije jedina, novi broj ima i Nemanja Mihajlović. Iako je na pripremama nosio 77, letošnji novajlija iz Rada sačekao je da Predrag Luka poslednjeg dana prelaznog roka pređe u lučansku Mladost, čime se otvorila mogućnost da uzme „sedmicu“. Što se novajlija tiče, Marko Jovanović je odabrao 23, Bojan Šaranov 50, Everton Luiz 25, Sedrik Gogua 51, „devetka“ je vlasništvo 16-godišnjeg Dušana Vlahovića, a brojeve su, prvi put u seniorskoj konkurenciji, odabrali Nikola Milenković, Veljko Birmančević, Đorđe Jovanović i Marko Jovičić.

Interesantno, na spisku licenciranih igrača Partizana za prolećnu sezonu, uz Živka Živkovića i Lazara Ćirkovića (nisu našli klub, treniraju van prvog tima) i dalje se nalazi Andrija Živković. Crno-beli su pokazali da misle o svemu, nisu u naletu emocija „ukinuli“ registraciju svom krilu, koje trenira odvojeno od ekipe, već mu nude šansu da se predomisli i ako produži ugovor automatski će biti vraćen u prvi tim.

Brojevi na dresovima igrača Partizana za prolećnu sezonu: 1 Živko Živković, 2 Ivan Bandalovski, 3 Nikola Leković, 4 Miroslav Vulićević, 6 Gregor Balažic, 7 Nemanja Mihajlović, 8 Darko Brašanac, 9 Dušan Vlahović, 11 Ismail Beko Fofana, 12 Filip Kljajić, 13 Lazar Ćirković, 14 Miroslav Bogosavac, 15 Abubakar Oumaru, 17 Andrija Živković, 19 Aleksandar Subić, 20 Saša Lukić, 21 Marko Jevtović, 22 Saša Ilić, 23 Marko Jovanović, 25 Everton Luiz, 27 Nebojša Kosović, 28 Ivan Petrović, 30 Veljko Birmančević, 31 Nikola Milenković, 44 Miloš Ostojć, 50 Bojan Šaranov, 51 Sedrik Gogua, 61 Marko Jovičić, 80 Marko Golubović, 86 Valeri Božinov, 81 Alen Stevanović i 99 Đorđe Jovanović.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport, MN Press, partizan.rs)


tagovi

Zvonimir VukićSuperligaStefan BabovićSrbijaFK PartizanNemanja MihajlovićIsmail Beko FofanaEliomar SilvaAndrija ŽivkovićAlmami Moreira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara