Humanitarni tiket u podne: Dragana Kosjerina tipuje za Fondaciju „Budi human“

Vreme čitanja: 4min | sre. 13.01.21. | 11:07

Lepo lice sporta i RTS-a očekuje lagan prelaz Građana preko Brajtona

Ona nije kao ma ko drugi sa malog ekrana... Ona je Dragana Kosjerina, prozvana ne bez razloga „lepim licem sporta“ i RTS-a naravno... Pa zašto onda se se na konto profesionalnog iskustva novinarke kojoj je srednje ime sport I MOZZART u prenesenom smislu ne opkladi da će njeno današnje tipovanje uz ulog od 10.000 dinara biti neopisivo uzbudljivo. Dragana je odlučila da potencijalni dobitak u iznosu od 97.700 dinara prosledi Fondaciji „Budi human“, budući da u ovom trenutku postoji toliki broj mališana kojima je pomoć potrebna, da je popularnoj voditeljci zbilja bilo teško da odluči kome bi od njih smesta pomogla. Dragana bi volela da im svima prosledi malo osmeha i radosti. Potpuno je razumemo…

Krećemo od konstatovane kvote 9,77, koju želimo da pridružimo ukupnom skoru MOZZART akcije kroz čiji fond je do ovog momenta, odnosno 1.678. izdanja, posredstvom 255 prolaznih listića prosleđeno ravno 17.994.794 dinara.

Izabrane vesti

Na prvom paru bavimo se utakmicom FJORENTINA – INTER. Kakvu dramu je doneo poslednji meč para. Ko se seća, Inter je u septebru uspeo da savlada, odnosno da preokrene rezultat golovima u 87. i 89. utakmice drugog kola Serije A. Pokušaće Konte da mu se tako nešto ne ponovi posle remija s Vučicom a trenutno u ligaškim vodama tek 12. Fjorentina sigurno će pokušati dobro da pokrije prilaze golu čekajući eventualnu grešku Intera.

„Za početak kombinacija 2&2+“, poručila nam je Dragana koja je u najranijim danima bila model, pa misica u konkurenciji tinejdžerki. Međutim, srce je našu gošću vuklo ka sportu, zbog čega je smatramo apsolutno kompetetnom za igru ovog tipa.

Prelazimo na meč MAN. SITI – BRAJTON. Siti nema ni jedan jedini razlog da se plaši Bratona koji je sa proteklih pet utakmica uspeo da izbori čak četiri remija. Naravno, dodatno samopouzdanje mančesterskom timu uliva pred meč zabeležena pobeda nad Čelsijem, kao i odličan skol odbrane koja je na ukupno 15 utakmica primila svega 13 golova. Gvardiola će dakle najverovatnije poterati prvotimce da pojure do brzog vodećeg pogotka.

„Računica u kojoj Građani vode na poluvremenu i na kraju nije ni najmanje neočekivana“, rekla je voditeljka koja svojim osmehom i dovitljivim kometarima daje posebnu notu kvizu „Ja volim Srbiju“...

Tako je ovaj tip prelomila Dragana koja je svoju novinarsku karijeru započela na TV Sport. Po njenim rečima, osim motociklizma koji obožava i toga što navija za Zvezdu, ona drugih niti koje je povezuju za sport na početku karijere nije imala, ali se sama borila, učila, usavršavala i ubrzo postala jedna od najpoznatijih lica sportskih prenosa.

Pređimo na susret SOSIJEDAD – BARSELONA. Gostujuća Barselona grabi napred, a Real Sosijedad je u strmoglavom padu. Katalonci su posle slabog starta u Primeri nanizali osam utakmica bez poraza (šest pobeda, dva remija), ali ono što najviše raduje navijače jeste ponovo raspoloženi Lionel Mesi. Argentinac je već stigao do 11 prvenstvenih golova ove sezone. Bitno je znati i da Sosijedad meč para nije dobio još od 2016. godine.

“Dvojka na Barsu sa Leom Mesijem kao globalnim fudbalskim fenomenom”...

Dragana Kosjerina tiket zatvara parom TOTENHEM – FULAM. Tim Aleksandra Mitovića ide na noge Pevcima koji su sastavom zaista dobri, mada se u poslednje vreme da zapaziti da beleže oscilacije u formi. Kako bilo, Fulam je dole pri dnu, vezao je četiri X ishoda, a Totenhem drži četvrto mesto uz želju da se krene ka vrhu. Murinjo će sigurno insistirati na pobedi, a Fulam će morati da se povuče.

„Tri plus je svakako neutralan, ali kao što vidim unosan tip“.

Tako je tipovala Dragana Kosjerina, o čijoj karijeri i razvojnom novinarskom putu svakako nije dovoljno ispisati tek nekoliko redova. Pre bi se reklo da je za taj poduhvat neophodno ispisati poduži intervju koji bi svakako u značajnom delu morao da bude posvećen njenom dolasku na RTS.

Elem, iako je mnogo naučila o sportu i bila izvrstan sportski novinar, Dragana je dobila ponudu da pređe na medijski javni servis Srbije, odnosno na Radio Televiziju Srbije. Prvo je vodila “Nedeljno popodne”, ali pošto se istakla svojim obrazovanjem, talentom i šarmom, fokusirala se na zabavni program RTS-a. “Jutarnji program” bio je izazov u kome je izablistala u punom formatu, jer kako kaže, uživa u svom poslu, pa joj nije teško da ustaje rano i spremna dočeka početak svake emisije.

Bila je to kratka priča o devojci koja pre svega vodi zdrav život, a voli i rado se vraća rodnom Sarajevu. Ova poslednja informacija jako je bitna, jer će se Dragana na kraju rubrike obratiti MOZZART svetu u Republici Srpskoj.

Umesto rezimea usudićemo se da kažemo da Dragana Kosjerina stavlja tri tačke na priču o voditeljskoj branši RTS-a koja je u televizijskim decenima iznedrila skoro pa sva velika novinarska imena isprva jugoslovenske, a zatim i srpske medijske scene.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Dragana Kosjerina će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Doma za penzionere i starija lica Lukavica – Istočno Sarajevo. MOZZART kvota je dakle ista, i iznosi 9,77, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 100 konvertibilnih maraka.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN

FOTO: Printscreen via Youtube


tagovi

Dragana Kosjerinahumanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara