Jokanović o fantastičnom Mitroviću, kapu skinuo i Dajš, a Mitrogol čeka da svi nauče jezik

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.08.18. | 23:44

Izjave aktera posle prve pobede Fulama

Došao je Slaviša Jokanović do prve pobede u Premijer ligi. Iz trećeg pokušaja. Aposlutno zasluženo je njegov Fulam uzeo meru Barnliju, dao četiri gola i nadigrao rivala.

Može se reći da je Srbinu laknulo posle prvog trijumfa u sezoni jer kockice polako počinju da se sklapaju.
„Stvorili smo mnogo šansi, mogli da damo još koji gol, ali moram da budem zadovoljan i sa ovim. Protiv Palasa smo imali 15 šuteva, protiv Totenhema nismo bili tako opasni, ali smo imali zicer Rajana Sesenjona. Danas smo bili bolji i stvarali više prilika. Malo sam bio zabrinut jer smo previše čekali na četvrti gol koji je rešio utakmicu. Ova pobeda je ogroman vetar u leđa za samopouzdanje i trebalo nam je ovako nešto da nas pokrene“.

Izabrane vesti

Junak pobede je bio Jokanovićev zemljak Aleksandar Mitrović koji je fudbalski procvetao otkako je zimus zaigra za Fulam.
„On je egezkutor našeg tima i pokazao je želju da sledi naš stil igre i tako nanosi štetu rivalima. Ne mogu da ga poredim iz vremena kada je bio u Njukaslu jer ga nisam tamo trenirao. Ponašanje mu je fantastično. Znali smo da je sjajan igrač i dokazao je to u Čempionšipu. Neki su govorili za njega da je igrač samo za Čempionšip, a sada pokazuje i kvalitet da igra na najvišem nivou. A ima još ogroman prostor za napredak“.

Pohvale i za najskuplje pojačanje Žan-Mišela Serija koji je fantastičnim golom načeo Barnli.
„Sjajan je. Očekivali smo od njega asistencije, a on je postigao ovako fantatsičan gol. Njegove karakteristike savršeno odgovaraju našem stilu igre i on to dobro razume. On je momak koji može da isporuči ključne lopte. Igrao je jako dobro, dao dva gola i mnogo nam pomogao“.

I Barnlijev trener Šon Dajš je sportski čestitao Fulamu.
„Bili su bolji. Bili su kretaivniji, konkretniji i ovo je znak da su dobro potrošili 100 miliona na pojačanja. Primili smo dva jeftina gola, koje inače ne primamo. Oni su dobar tima i bio sam impresioniran kako igraju. Znao sam to i prošle sezone kada sam ih gledao. Razliku je napravio Mitrović koji je bio ubedljivo najbolji igrač na terenu“.

Aleksandar Mitrović je danas postigao 15. gol za Fulam otkako je došao u ferbuaru iz Njukasla. Samo Mohamed Salah je od ostalih igrača iz prve četiri lige u istom periodu postigao isti broj golova kao Mitrović.
„Bila je teška utakmica jer je Barnli težak rival. Bilo je mnogo golova, ali najbitnije je da smo osvojili tri boda. Svaki gol koji postignem mi je drag i osećaj je sjajan. Potrebno nam je još vremena jer je došlo nekoliko igrača iz inostranstva koji ne pričaju engelski jezik i još se uklapaju. Bitno je da se držimo sistema igre koji imamo i verujem da će samopuzdanje da nam raste i da ćemo ostati u ligi“, rekao je Mitrogol.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Šon DajšSlaviša JokanovićAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara