Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

NAJAVA DANA (ponedeljak): Novak za 36. masters u karijeri, startuju Milan i Mančester Siti

Vreme čitanja: 4min | pon. 21.09.20. | 08:15

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

NOVAK ĐOKOVIĆ - DIJEGO ŠVARCMAN, 17.00

Izabrane vesti

(Tenis, ATP Rim)

Prvi reket sveta se namučio sa Kasperom Rudom u polufinalu, iako je meč završio u dva seta, ali je od svog rivala juče proveo preko sat vremena manje na terenu, te odmorniji ulazi u borbu za trofej. Pritom, srpski teniser nikada do sada nije izgubio od Švarcmana u međusobnim okršajima. Sastajali su se četiri puta i uvek je Đoković na kraju izlazio kao pobednik, poslednji put u osmini finala Australijan opena rutinski sa 3:0. Ipak, ne treba zaboraviti da je na putu do finala mastersa u Rimu Argentinac eliminisao i Rafaela Nadala sa 2:0.

ASTON VILA - ŠEFILD JUNAJTED, 19.00

(Fudbal, Engleska 1)

Aston Vila prošle sezone nije uspela da postigne gol protiv Šefild Junajteda - 0:0, 0:2. U novom šampionatu ovo je prvi meč za nekadašnjeg šampiona Evrope, dok je rival na premijeri poražen od Vulverhemptona - 0:2. Vila nije dobila Šefild kod kuće od 2007, a od nastanka Premijer lige ima samo još dve pobede nad ovim rivalom na svom stadionu.

VULVERHEMPTON - MANČESTER SITI, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Otkako je preuzeo Mančester Siti Pep Gvardiola vodio je šest utakmica protiv Vulverhemptona i samo jednom pobedio. Tako loš učinak Španac nema ni protiv jednog drugog kluba u Engleskoj. Prošle sezone Vukovi su dva puta tukli Siti - 3:2 i 2:0. Poslednji put Građani su dobili na Molinou pre osam godina...

MILAN - BOLONJA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Milan je sigurno ušao u sezonu, savladavši Šamrok u gostima. Pre toga Rosoneri su upisali sve pobede u pripremnim utakmicama. Poslednji njihov poraz dogodio se još u martu. Pre skoro sedam meseci... Od poslednjih devet susreta sa Bolonjom Milan je dobio osam. Prošle sezone ubedljiv trijumf na San Siru (5:1) i 3:2 u Bolonji za goste. Na tri prethodna susreta ovih rivala palo je ukupno 14 golova.

FENERBAHČE - HATAJ, 19.00

(Fudbal, Turska 1)

Oba tima su sezonu startovala pobedom. Fenerbahče je posle preokreta slavio protiv Rizea, dok je novi prvoligaš Hataj režirao prvoklasno iznenađenje trijumfom nad šampionom Bašakšehirom od 2:0. Dva kluba se do sada nijednom nisu sastala. Istanbulski velikan je favorit, ali možete probati i sa igrom GG, jer je Hataj očigledno ušao u Superligu da tu i ostane.

DINAMO MOSKVA - AHMAT, 18.00

(Fudbal, Rusija 1)

Duel dva tima sa dosta čvrstom, zatvorenom igrom. Posebno se to odnosi na Dinamo koji posle sedam kola ima gol-razliku 6:4 i skor od tri pobede i po dva remija i poraza. Obe ekipe su u zapale u blagu krizu pošto već dva kola ne znaju za trijumf u prvenstvu, a Dinamo je pritom poražen i u kvalifikacijama za Ligu Evrope od Lokomotive iz Tbilisija. Tradicija ukazuje na podelu bodova, jer je remi viđen na četiri od poslednjih pet međusobnih susreta dve ekipe, a svaki od njih završen je sa maksimum dva gola na meču.

BOHUM - SANKT PAULI, 20.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Bohum i Sankt Pauli su prethodnu sezonu u Cvajti završili jedan do drugog na sredini tabele, ali u potpuno različitom raspoloženju. Sankt Pauli je upisao samo jedan trijumf u poslednjih deset prvenstvenih mečeva, dok je Bohum s druge strane pretrpeo tek jedan poraz na poslednjih 12 mečeva u šampionatu, kod kuće nijedan na šest vezanih mečeva. Na prethodnih pet međusobnih susreta ekipe su tri puta delile plen, uz po jednu pobedu na obe strane, a svaki od tih mečeva doneo je barem gol na obe strane, dok je istovremeno u četiri navrata došla igra 3+.

BORAC BANJALUKA - TUZLA SITI

(Fudbal, BiH 1)

Tu su negde Borac i Tuzla od starta prvenstva BIH, a poraženi bi lako mogao da izgubi korak sa Sarajevom i Željom i ugrozi šampionske ambicije. Borac je nedavno od Rio Avea u kvalifikacijama za LE doživeo prvi poraz kod kuće posle sedam uzastopnih pobeda, dok Tuzla u gostima ima samo jednu recku u četiri meča. Prošlogodišnji susret ovih timova u Banjaluci završen je sa 2:0 za domaćina.

GUANGDŽOU EVERGRANDE - HENAN, 09.30

(Fudbal, Kina 1)

Guangdžou je serijom od četiri pobede već obezbedio plasman u narednu fazu takmičenja, dok je Henan sa isto toliko vezanih poraza samo dodatno zacementirao mesto na dnu tabele. Duel najboljeg napada i ubedljivo najlošije odbrane u ligi, Guangdžou je u svakom od pomenuta četiri trijumfa davao bar po dva gola. A Henan je primao uvek bar po tri.

OSER - TROA, 20.45

(Fudbal, Francuska 2)

Troa je bolje ušla u sezonu i slavila u dva meča, dok Oser ima isto toliko poraza. Zanimljivo, bez nerešnih susreta odigrali su jedni i drugi dosad, s tim što je Oser jedva uspeo da postigne dva gola, dok je Troa s gol-razlikom 5:2 u mnogo boljoj poziciji. Osim toga, poslednje tri godine kao gost Oseru uvek odnosi pobedu, svaki put sa bar dva postignuta gola, a u prethodna tri meča tačno po dva pogotka.



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara