NAJAVA DANA (subota, 21. novembar): Konačno - ludilo pravog fudbalskog vikenda

Vreme čitanja: 4min | sub. 21.11.20. | 08:37

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

NJUKASL – ČELSI, 13.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Može se reći da Njukaslu posao dodatno komplikuje spisak koji broji šest povređenih fudbalera. Pošto je Čelsi u naletu, a igra bez poraza na prethodnih pet utakmica jasno je ko će ovde poneti zastavicu favorita. Konkretno, gostujući tim iz osam kola ima gol razliku od 20:10, što može da bude okidač za još jednu raspucanu utakmicu. Verujemo da će ekipa Frenka Lamparda nastupiti ofanzivno, kako bi se revanširala za minimalni poraz iz januara ove godine.

TOTENHEM – MAN. SITI, 18.30

(Fudbal, Engleska 1)

Pevci bi da u Londonu očerupaju tri boda s Građana koji su u prošlom kolu na remi naterali Liverpul. Isto se desilo i Vest Hemu, kao i Lidsu, pa će Totenhem morati da igra oprezno. Verujemo da je Murinjo dobro analizirao strategiju Mančester Sitija, te da neće dozvoliti da gosti diktiraju stil, kao ni tempo igre. Ovde sve ukazuje da će posed lopte i iskustvo u ključnom momentu biti razlika koja rešava utakmicu.

MAN. JUN. – VBA, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Niko Mančester junajted ne smatra inferiornim, ali sada se prosto mora postaviti znak pitanja ispred svakog meča koji igra klub koji trenutno zauzima 14. poziciju na premijerligaškoj tabeli. Međutim, VBA je u pulu tri tima koja do sada nemaju pobedu, pa bi Mančester junajted konačno morao da pokaže dovoljno snage za nešto više, baš kao što je to učinio u prošlom kolu kada je sa 1:3 savladao Everton. Inače, interesantno zvuči podatak koji kaže da Mančester junajted kod kuće nije dobio VBA već pet godina.

JUVENTUS – KALJARI, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Umeo je Juve da izneveri naša očekivanja, odnosno da čak četiri puta na sedam utakmica Serije A ode u X od početka prvenstva. Međutim, Ronaldova družina je poslednji remi da Laciom zadužila tek u petom minutu sudijske nadoknade, što se može nazvati malerom. Kako bilo, Kaljari je do sada dobio tri i izgubio isto toliko mečeva. Ovaj klub neće u Torinu moći da zapreti, ali da zaigra na sreću koja ga je u junu protiv Juventusa poslužila, to svakako može.

BAJERN – VERDER, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Bajern je s maksimalnim učinkom završio mesec gostovanja. Na četiri meča van Minhena zabeležio je četiri pobede. Protiv Verdera Bavarci igraju za 11. trijumf u nizu i očuvanje prve pozicije, a možda i za povećanje razlike, pošto Lajpcig ima teško gostovanje u Frankfurtu. Verder nije poražen puna dva meseca, međutim dugo nije ni pobedio. Četiri poslednja susreta četa Florijana Kofelta odigrala je za konačnih 1:1.

AJNTRAHT F. – RB LAJPCIG, 18.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Lajpcigu se juri za Bajernom, a Ajntraht će dati sve da tu trku učini što napetijom. U svakom slučaju, Nagelsmanova četa je u fudbalskom smislu favorit, ali kladilačkih radova radi valja se setiti i da su oni do sada ostvarili gol razliku od 15:4. To ukazuje na ekstremno dobar rad odbrane koju je Ajntraht od početka ove kalendarske godine već dva puta u svojstvu domaćina bacao na kolena. Uzgred, gostujući teren ni jednima ni drugima na međusobnim okršajima nije donosio pobede. Dakle, tradicija koja kaže da je kec usud ovog para i ovoga puta je na probi.

HERTA – DORTMUND, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Herta je na 12. mestu, a Dortmund u obavezi da dobije ovaj meč, ne samo radi rehabilitacije od poraza u derbiju s Bajernom, već i zbog očuvanja konkurentnosti u borbi za čelo tabele. Inače, Herta igra šareno, ali je u prošlom kolu uspela da dobije Augzburg sa 0:3. Kako bilo, ovaj klub tim Borusije iz Dortmunda nije navukao čak ni na remi već dve godine, pa se očekuje da gostujući tim dominantnom igrom kreira rezultat ovog meča.

VILJAREAL – REAL MADRID, 16.15

(Fudbal, Španija 1)

Šest igrača izbačeno je iz stroja Real Madrida. Zinedin Zidan mora da složi kockice, odnosno da konsoliduje tim nakon famoznog poraza od 4:1 protiv Valensije. Lako mu neće biti, jer Viljareal igra odlično, o čemu govori i druga pozicija na tabeli, ali i skor s poslednjih pet utakmica u kojima tim nije poražen, a doživeo je tek dva nerešena rezultata sa Atletiko Madridom i Kadizom.

ATL. MADRID – BARSELONA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Simeone je primio lošu vest. Suarez je pozitivan na novi virus, a njegovo prisustvo, jasno bi doprinelo spektaklu pošto bi zaigrao protiv kluba kome je toliko davao u prošlosti. Feliks, Koke i Renan Lodi, igrali su zapažene uloge u državnim timovima svojih zemalja. Uostalom, posle serije od četiri pobede u Primeri morali bi da ostanu na tom nivou. Ali Barselona je Barselona, makar u poslednjih pet kola imala samo jednu pobedu, kada je na utakmici s Betisom palo sedam golova. Biće uzbuđenja!

D. MEDVEDEV – R. NADAL, 21.05

(Tenis, ATP, London)

Medvedev je dobio Đokovića sa 2:0, Zvereva je savladao istim rezultatom, a sada će pred Nadala koga je u Londonu savladao jedino Tim. Videćemo kako će se snaći drugi reket sveta pred vrlo motivisanim Medvedevom koji ga do sada nije dobijao. Kako igra, čini se da će to pokušati sada da učini.



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara