Aleksa Avramović (©Star Sport)
Aleksa Avramović (©Star Sport)

NAJAVA DANA (subota, 28. novembar): Košarkaši kao pakleno zagrevanje, a onda revija evropskih fudbalskih giganata

Vreme čitanja: 4min | sub. 28.11.20. | 05:50

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

ŠVAJCARSKA – SRBIJA, 15.30

Izabrane vesti

(Košarka, kvalifikacije za EP)

Novi kapiten Srbije, Aleksa Avramović oseća se se počastvovano zato što je poneo traku, a veruje da će naša selekcija dobiti Švajcarce, pa zatim i Fince u pondedeljak. Selektor Igor Kokoškov rekao je da Švajcarci u svom sastavu imaju dosta košarkaša sa Balkana, te da igraju jugoslovensku košarku. Odaje im poštovanje zbog poraza tek u produžetku utakmice u Gruziji, a ceni i činjenicu koja kaže da ova selekcija već dugo igra na okupu.

MAN. SITI – BARNLI, 16.00

(Fudbal, Engleska 1)

Građanima je beg sa nezahvalne 13. pozicije glavni cilj, pa neće birati način za osvajanje punog paketa bodova nakon minimalca protiv Olimpijakosa u Ligi šampiona. Siti naime u Evropi ima sve četiri pobede, uz ostvarenu gol razliku od 10:1. Deluje da Barnli koji je u prošlom kolu nekako porazio Kristal Palas nema naročite šanse, a da su šanse da Gvardiolin tim nastavi sa goleadama na mečeva para zaista velike.

PSŽ – BORDO, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Minimalac protiv RB Lajpciga na Parku prinčeva, pa zatim doček Bordoa s kojim je PSŽ poslednji put u februaru odigrao za pobedu od 4:3. Ne piše se dobro gostima protiv Tuhelovog sastava, budući da tim već punu deceniju u gostima nije uspevao da dobije velikog protivnika.

SASUOLO – INTER, 15.00

(Fudbal, Italija 1)

Sasuolo se ganja sa Milanom, a razlika od dva boda nameće žestoku trku sa Interom koji bi mogao da ih stigne pod uslovom da dobije meč u gostima. Lukaku i družina će biti pod tenzijom, a Konte izričit u želji da se što pre zaleči nesrećni poraz od Real Madrida koji je u Milanu u okviru četvrtog kola Lige šampiona slavio sa 0:2.

BENEVENTO – JUVENTUS, 18.00

(Fudbal, Italija 1)

Nema te sile koja će zaustaviti ofanzivu Juventusa u gostima. Očekuje se to od tima koji je u Ligi šampiona golovima Ronalda i Morate u sudijskoj nadoknadi savladao Ferencvaroš. Teško će biti Beneventu da izbegne poraz, pa timu koji je nakon četiri uzastopna poraza u prošlom kolu uspeo da savlada Fjorentinu ostaje samo da se brani od rezultatskog debakla.

ATALANTA – VERONA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

U Bergamu sve ukazuje na Atalantinog keca, jer Verona ima čak osam igrača van stroja. Naravno, reč je o poletu domaćina koji je sa dva gola savladao Klopov Liverpul. Teško će biti Veroni da učini išta na ovom gostovanju, jer tim je još pod psihološkim utiskom poraza od Kaljarija u šesnaestini finala Kupa Italije. Inače, Atalanta od Verone nije poražena od 2016. godine, a poslednji put na meču para došao je X.

ŠTUTGART – BAJERN, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Od Štutgarta se u poslednja četiri kola mogao izvući samo bod. Znači, X je redovno prolazio, dok Bajernu trenutno odgovara dvojka kako bi bod prednosti u odnosu na Dortmund ostao zacementiran. Bavarci su ovde uprkos navedenog favoriti kojima pred ovaj susret nije teško da u Minhenu sa 3:1 dobiju Salcburg. Dakle, Flik bi u Štutgartu trebalo da bude trener koji diktira tempo igre.

VALENSIJA – ATL. MADRID, 16.15

(Fudbal, Španija 1)

Valensija je bila u problemima pred početak ove sezone. Međutim, dosadašnji učinak Slepih miševa u Primeri nije mali. Ekipa Havija Garsije ima dosta oscilacija, ali je protiv Real Madrida (4:1) pokazala da je u stanju da baci na kolena i glavne konkurente za šampionsku titulu. Atletiko Madrid ima kvalitetniji tim i favorit je za pobedu, ali ekipa Dijega Simeonea nikako ne sme da potceni ovog protivnika.

REAL MADRID – ALAVES, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Real je u poslednjih pet kola prokockao bodove u utakmicama sa Kadizom i Valensijom, a u prošlom kolu uzeo samo jedan Viljarealu. To je ono što muči Zinedina Zidana koji će u utakmicu s Alavesom koji je s GG ishodima remizirao u poslednja tri kola ući vrlo raspoložen. Naime, Madriđani su dobili Inter u Ligi šampiona, što zaista nije zanemarljiv doping pred 11. kolo Primere.

SANTA KLARA – PORTO, 19.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Samo tri boda dele Santa Klaru od Porta, a da bi rekli da to nije malo, morao je domaćin da pokaže bolju formu u poslednje vreme. Konkretno, samo pobeda nad Portimonenseom inače strogim fenjerašem, nije dovoljna da se zapreti ekipi koja je pred ovaj meč dobila Marselj sa 0:2. Uostalom, Porto je tradicionalno bolji na mečevima para, a Santa Klara odgovorna za NG tradiciju koja važi za prethodnih pet susreta para.



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara