TREĆA SMENA: Argentinci i Brazilci u punom jeku

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.12.20. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

SAN LORENCO - KOLON SANTA FE, 23.10

Izabrane vesti

(Fudbal, Argentina, Kup Dijega Maradone, plej-of)

San Lorenco je bio vrlo ubedljiv u uvodnoj fazi takmičenja. Grupu je završio neporažen, kao lider, sa skorom od tri pobede i tri remija, ali je stazu šampiona otvorio neuspehom. Popularni Ciklon pretrpeo je poraz od Taljeresa 0:2 i sigurno će želeti da se što pre vrati na pobednički put. Istu želju imaju i fudbaleri Santa Fea, pošto su u prvoj rundi pretrpeli poraz od Himnasije iz La Plate identičnim rezultatom. Od poslednjih pet međusobnih susreta tri su završena nerešenim rezultatom. Preostala dva dobio je Santa Fe. Treba istaći da je u tom periodu četiri od pet mečeva završeno sa makar po jednim golom na obe strane.

GODOJ KRUZ - NJEULS OLD BOJS, 23.10

(Fudbal, Argentina, Kup Dijega Maradone, plej-aut)

Domaćin još uvek čeka na prvu pobedu u sezoni. Štaviše, remi u uvodnom kolu plej-auta bio je tek drugi za Godoj Kruz u sezoni, pošto je grupnoj fazi uvodnog dela takmičenja završio kao poslednjeplasirani, sa pet poraza i jednim osvojenim bodom. Njuels Old Bojsima nedostajala je još jedna pobeda za odlazak u plej-of. U prethodnom kolu savladali su Estudijantes minimalnim rezultatom. Međusobni dueli su na strani domaćina. Slavio je na četiri od poslendjih pet, dok je preostali završen bez golova. 

TALJERES KORDOBA - ATLETIKO TUKUMAN, 01.30

(Fudbal, Argentina, Kup Dijega Maradone, plej-of)

Najefikasniji i jedini stopostotan tim posle grupne faze takmičenja bio je Atletiko Tukuman, ali je već na prvom koraku plej-ofa poražen od Banfilda. Taljeres je u grupi zavšio kao drugi, odmah iza Boke, i na startu doigravanja slavio protiv San Lorenca. Atletiko je dobio poslednja dva međusobna duela, doduše oba kod kuće, na gostovanju u Kordobi nema trijumf na prethodna četiri meča: tri poraza i remi.

SPORT RESIFE - GREMIO, 23.00

(Fudbal, Brazil, Serija A)

Gremio je u seriji od deset mečeva bez poraza u prvenstvu. Računajući sva takmičenja taj niz trajao je punih 18 utakmica, sve dok tim iz Porto Alegrea nije poražen od Santosa u Kopa Libertadoresu. Sport Resife je s druge strane tek u prethodnom kolu niz od četiri poraza u šampionatu prekinuo pobedom nad Koritibom, posle koje se odmakao na tri boda od opasne zone. Resife nije bio preterano gostoljubiv prema Gremiju u poslednje vreme. Prethodnih pet gostovanja u Pernambuku brazilski velikan je završio bez pobede: sa skorom od dva remija i tri poraza.

KORITIBA - BOTAFOGO, 01.00

(Fudbal, Brazil, Serija A)

Botafogo je u poslednja dva meseca u neverovatnom padu. Deset uzastopnih mečeva tim iz Rio de Žaneira ne zna za pobedu, pa se trenutno nalazi na poslednjem mestu Serija A sa 20 bodova. Koritiba je odmah iznad, sa bodom više i tek nešto boljom formom. U istom periodu upisali su dva trijumfa. Od poslednjih pet međusobnih susreta, četiri je završeno bez pobednika. Preostali je pripao Botafogu.

INTERNASIONAL – PALMEIRAS, 01,00

(Fudbal, Brazil, Serija A)

Derbi 26. kola Serije A igra se u Porto Alegreu, gde Internasional dočekuje Palmeiras. Ulog je veliki, pobednik bi večerašnjem rivalu pobegao na tri boda i učvrstio se na boziciji četiri koja na kraju sezone vodi u Kopa Libertadores. Internasional je u padu forme, pobeda protiv Botafoga u prošlom kolu bila mu je prva posle devet vezanih mečeva u svim takmičenjima. Palmeiras je pak u uzletu. Nošen uspesima u Kopa Libertadoresu, tim iz Sao Paula je na prethodnih 17 mečeva u svim takmičenjima pretrpeo samo jedan poraz. Nijedan od prethodnih pet međusobnih duela nije doneo više od dva gola.

GRIN BEJ PEKERS – KAROLINA PANTERS, 02.15

(Američki fudbal, NFL)

Grin Beju je pobeda neophodna ako želi da zadrži prvo mesto u NFC-a i prednost domaćeg terena u januarskom plej-ofu. Karolina nema nikave šanse da ode u doigravanje, pa na Lembo fild stiže resterećena. Pekersi sve nade polažu u fantastični napad koji predvode Eron Rodžers i Devonte Adams, najbolji tandem kvoterbek-risiver u ligi. Rodžers je u konkurenciji za MVP lige sa Patrikom Mahomsom iz Kanzas Siti Čifsa. Ima čak 39 tačdaun pasova u 13 mečeva i samo četiri presečene lopte.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara